Spanguolių kisielius gali būti dar sveikesnis: ar žinote, kaip tokį paruošti?

„Jau kelintus metus kisieliaus šventėms nebeverdu. Gaminu šį – labai maistingą, greitai paruošiamą ir be galo skanų žaliavalgišką spanguolių kisielių. Patinka ir tiems, kas nemėgo to tradicinio!“ – rašo recepto autorė Asta iš Palangos.
Spanguolių kisielius
Spanguolių kisielius / Fotolia nuotr.

Viskas, ko jums reikės, vieno restesnio ingrediento ir spanguolių. Tad gal dar pats laikas pasirūpinti tuo iki švenčių?

Spanguolių kisieliui reikės:

  • 2 šaukštų pernakt išbrinkintų balkšvojo gysločio luobelių (stiklinėje vandens);
  • 200 g spanguolių;
  • apie 750 ml vandens;
  • 2 šaukštų medaus arba bet kokio Jūsų naudojamo saldiklio – agavų, klevų.

Paruošimo būdas:

Viską suplakti kokteilinėje ir viskas! Tiesa, vandens kiekį reikėtų reguliuoti pagal norimą tirštumą bei saldiklio kiekį pagal norimą saldumą.

Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.

Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų