♦ Pirmiausia ant stalo užtiesiama kruopščiai išlyginta staltiesė. Jos kraštai turi dengti stalo kojas ir būti vienodai nukarę visose stalo pusėse.
♦ Indai, taurės bei stalo įrankiai gerai nublizginami ir dėliojami ant stalo ta tvarka, kokia bus patiekiami patiekalai: lėkštė karštajam patiekalui statoma pirmiausiai, ant jos – lėkštė užkandžiams arba lėkštė sriubai.
♦ Lėkštė dedama 2 cm atstumu nuo stalo krašto. Abipus jos dėliojami įrankiai: šakutės kairėje, peiliai – dešinėje lėkštės pusėje.
♦ Toliausiai nuo lėkštės dedami pirmojo patiekalo įrankiai, arčiausiai – paskutinio. Sriubos šaukštas dedamas dešinėje pusėje tarp peilio užkandžiams ir didžiojo peilio pagrindiniam patiekalui. Desertinė šakutė ir šaukštelis dedami lėkštės viršuje.
♦ Peiliai dedami ašmenimis į lėkštę, šakutės – dantukais į viršų, šaukštai – iškilumu žemyn.
♦ Taurės dėliojamos dešinėje lėkštės pusėje virš įrankių. Koks gėrimas bus geriamas prie patiekalo, tokia taurė statoma priešais to patiekalo įrankį.
♦ Gražiai sulankstytos ar susuktos servetėlės padedamos ant lėkštės arba įkišamos į taurę.
♦ Galiausiai dėliojami patiekalai. Jie taip paskirstomi ant stalo, kad būtų gerai pasiekiami. Prie kiekvieno patiekalo turi būti įrankis jam įsidėti. Duona patiekiama keliose lėkštėse ir padėliojama skirtingose stalo vietose.
♦ Nepamirškite padėti ant stalo druskinės ir pipirinės.
♦ Stalo vidurį papuoškite nedidele vaza su gėlėmis, tik nestatykite didelės puokštės, kad ji netrukdytų svečiams vienas kitą matyti.