„Šiais metais BAF skiria dar daugiau dėmesio renginiams. Interaktyvumas tampa vis svarbesniu elementu šiuolaikinėse parodose, todėl įtraukdami lankytojus organizuojame dirbtuves, diskusijas, kulinarinius pasirodymus, meno performansus, laimės ratą“, – pranešime žiniasklaidai cituojama parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.
Konferencijos ir jaunojo virėjo konkursas
Ketvirtadienį, pirmąją dieną, BAF paroda startavo su jaunojo virėjo konkursu ir net dviem konferencijom: „BAF Summit“ ir „NAPA Talks“. Abiejose savo srities specialistai pasidalino žiniomis, kaip nepaskęsti gausoje ir veikti pagal šių dienų taisykles.
Viena iš kertinių įžvalgų atkeliavo iš Lietuvos inovacijų centro. Pasirodo, lietuviai stipriai pirmauja maisto technologijų inovacijose. „Kuriame, tai kas tik po 3-5 metų bus populiaru ir jau seniai esame sukūrę tai, kas yra inovatyvu dabar. Tačiau didžiausia problema yra ta, kad daugelis lietuvių inovatorių nepakankamai paskleidžia žinią apie savo pasiekimus, dažnai pasikuklina“, – teigia Lietuvos inovacijų centro atstovas Gytis Junevičius.
Būtent komunikacijos klaidoms ir pavyzdžiams aptarti šiemet skirta didžioji dalis „BAF Summit“ programos. „Prekės ženklo pozicionavimas maisto bei gėrimų industrijoje yra tiesiog privalomas, nes išsiskirti tampa vis sudėtingiau“, – pastebi konferencijos moderatorius Andrius Milinavičius.
Beje, prekės ženklo pozicionavimui skirtos nemokamos dirbtuvės „Litexpo“ vyks lapkričio 8 dieną, penktadienį. Į jas gali registruotis visi norintys, o dirbtuves veda „Critical“ dizaino strategas Jonas Liugaila.
Dalyviai ir produktai iš viso pasaulio
Išsiplėtusios BAF programos ašimi ir šiemet išlieka jos dalyviai iš Lietuvos ir svetur, kurių stenduose vyksta ne tik produktų pristatymai, bet ir degustacijos.
„Dalyvių sąrašas šiemet yra gana margas. Jų turime virš 100, o dalis – svečiai iš Italijos, Šri Lankos, Azerbaidžano ir pan.“, – pasakoja L.Dirsienė.
Maisto ir gėrimų parodoje BAF šiemet rasite visko: nuo analogų Lietuvoje neturinčių trispalvių medaus desertų iki natūralios lietuviškos kavos iš gilių, arbatų tiesiai iš Himalajų, kupranugarių pieno ledų ar jūros gėrybių iš Islandijos.
Ateinančios dvi dienos – kupinos pramogų
Ateinančias dvi dienas BAF lankytojų laukia kitų pramogų gausa: viešos diskusijos apie šių dienų mitybą, 5 kulinariniai šou su šefais ir žinomais žmonėmis (TV laidų vedėja Agne Grigaliūniene, modeliu Julija Steponavičiūte ir kt.), meno instaliacijos, kūrybinės dirbtuvės vaikams, geriausių 2019 m. pakuočių ekspozicija „NAPA Baltic“, maisto technologijų (foodtech) startuolio rinkimai ir kt.