Prie kebabų itin tinka raudonieji svogūnai su sumac (žagreniu). Tam reikės, tarkim, 2 svogūnų, supjaustytų plonomis riekelėmis. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 min., tuomet vandenį nupilkite, gerai nusausinkite, įpilkite alyvuogių aliejaus, 1 šaukštą sumaco, druskos, citrinos sulčių pagal skonį ir viską išmaišykite.
Geriausiai palikti per naktį, bet gali užtekti ir geros valandos. Prieš tiekiant dar įmaišykite kapotų petražolių. O dar tinka ir mėgstamos daržovės, lavašas arba pita.
Ingredientai:
- 1 kg maltos jautienos (arba per pusę jautienos su aviena);
- 1 vidutinis tarkuotas svogūnas;
- nedidelis pundelis smulkintų petražolių (spręskit pagal savo norus);
- 1 valg. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. aštrios rūkytos paprikos;
- žiupsnelis sodos.
Gaminimas:
1. Visus produktus sudedame į dubenį ir gerai rankomis išmaišome. Formuojame apie 5 cm skersmens kukulius. Mauname ant medinių iešmelių ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
2. Įjungiame orkaitės grilio funkciją, t.y. 250 laipsnių, iešmelius su mėsos kukuliais dedame ant grotelių ir kepame apie 10 min., arba kol iškepa.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram