Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika

Pomidorus dievinu. Man jie tinka ir patinka visur ir visada, ypač kepti ant grilio, bet tinka ir orkaitėje. O kadangi vasaros pabaiga–rudens pradžia skirta konservavimui, tai verdu džemą iš pomidorų. Jei mėgstate dūmo kvapą, šitas variantas gali pasirodyti visai vertas jūsų dėmesio. Juk rūkyta paprika yra oi, kaip gerai. Svarbu jos nepadauginti, priešingu atveju užgoš viską.
Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika / Strelkabelka nuotr.

Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių mėsainių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų ar scrambled, prie sūrio – ypač čederio. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.

Receptas – iš knygos „Food in jars“.

Ingredientai:

  • 500 g supjaustytų geltonųjų pomidorų;
  • 100 g cukraus;
  • 30 ml citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. obuolių acto;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. čili dribsnių (arba pagal skonį);
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 1 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, vis pamaišydami virkite apie 45–60 min. – masė turėtų pasidaryti lipni, pomidorai suvirti. Dar karštus pomidorus supilkite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite šaltai.

Strelkabelka nuotr./Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika
Strelkabelka nuotr./Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais