Tiesa, vietoje gorgoncolos sūrio naudojau bleu remberter sūrį. Jis yra skirtas tokiems kaip aš, kurie galvoja, kad nemėgsta pernelyg sharp gorgoncolos – yra pakankamai švelnus ir beveik kreminis. Sūrio galima įsigyti, tikriausiai, bet kurioje IKI parduotuvėje. Bet jeigu mėgstate gorgoncolą, tada naudokite ją.
Ne veltui užsiminiau apie riešutus. Į kišą galite įdėti dar ir kepintų lazdyno ar graikinių riešutų. Aš jų neįdėjau, nes recepto įžangą perskaičiau, kai kišas jau kepė...
Ingredientai (24 cm kepimo formai):
pagrindui:
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 valg. šaukšt. vandens;
- 110 g sviesto (82 proc.), kambario temperatūros;
- 190 g miltų.
įdarui:
- sviesto kepimui;
- 1 vidutinis svogūnas;
- druskos;
- baltųjų pipirų;
- 1 mažas obuolys, supjaustytas kubeliais;
- 60 g gorgoncolos sūrio, supjaustyto kubeliais;
- 150 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 2 dideli kiaušiniai.
Gaminimas:
1. Pagaminame trapią tešlą, kaip nurodyta čia. Išklojame ja formą neaukštais kraštais ir iškepame.
2. Ant vidutinės ugnies svieste pakepiname svogūnus. Įberiame žiupsnį druskos ir baltųjų pipirų.
3. Šiek tiek pravėsusius svogūnus tolygiai paskleidžiame ant tartos.
4. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą obuolį ir gorgoncolą.
5. Lengvai šluotele išplakame grietinėlę su kiaušiniais. Plakinį supilame ant tartos
6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 30–40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paviršius turi būti gražiai apskrudęs.
7. Išimame kišą, leidžiame jam pastovėti apie 10 min. Tuomet jau galite pjaustyti.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram