15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Strelkabelka receptas: „gribiche“ padažas prie kiaušinių

Tai modernus klasikinio prancūzų padažo pagal Hestoną variantas. Gan senas receptas, o šita visokių „valgomų žemių“ tendencija jau seniai nuėjo užmarštin ir nieko jau tokiais dalykais, man regis, nenustebinsi. Nors štai skystas azotas restoranuose mane vis dar vaikiškai džiugina.
„Gribiche“ padažas
„Gribiche“ padažas / Strelkabelka.lt nuotr.

Aišku, jeigu norint nustebinti, tai visada galima padaryt tą „valgomos žemės“ dubenį ir „įsodint“ visokių daržovių pagal originalų receptą. Bet man šį kartą norėjosi paprasčiau.

Padažas su traškiom alyvuogėm (kurias galima valgyt atskirai, nes oi kaip gerai) itin tinka ne tik prie daržovių, bet ir prie žuvies ar vištos. Mėgstu derint su sūdyta lašiša, kokiomis nors daržovėmis ir kiaušiniais. Man kažkodėl asocijuojasi su savaitgalio pusryčiais.

Ingredientai:

  • 1 indelis juodųjų alyvuogių be kauliukų.

padažui:

  • 1 kietai virtas kiaušinis;
  • 130 g majonezo;
  • 35 g kornišonų;
  • 30 kaparėlių;
  • 15 g baltojo acto;
  • 30 g grietinėlės (35 proc.);
  • šiek tiek smulkiai kapotų petražolių;
  • šiek tiek smulkiai sukapoto laiškinio česnako.

Gaminimas:

1. Alyvuoges nuplauname ir nusausiname. Stambiai sukapojame peiliu, suberiame viską ant kepimo skardos ir kepame 140 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos ar ilgiau. Viskas priklausys nuo to, kaip stambiai ar smulkiai sukapojote alyvuoges. Rezultatas turi būti traškus.

2. Kai alyvuogės iškepa, jas išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tuomet peiliu dar pasmulkinkite.

3. Kiaušinį smulkiai sukapojame, tą patį padarome su kornišonais ir kaparėliais. Visus ingredientus sumaišome. Grietinėlę išplakame iki minkštų putų ir atsargiai permaišome. Kišame į šaldytuvą valandai, kad viskas susigulėtų.

4. Prieš patiekdami apibarstome alyvuogėmis.

Strelkabelka.lt nuotr. /„Gribiche“ padažas
Strelkabelka.lt nuotr. /„Gribiche“ padažas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais