Dabar apie tai galvoju tik kartą per savaitę, kai sudarinėju valgiaraštį. Ir, aišku, dar sutaupau laiko, kurį anksčiau praleisdavau bevaikščiodama ir stovėdama eilėse parduotuvėje.
Darbo dienomis neturiu noro ilgai būti virtuvėje, todėl Nigelo Slaterio knygos receptai dėl savo paprastumo tam puikiai tinka. Be to, pagaliau juk reikia išbandyti visas tas knygas, kurias turiu namie.
Ingredientai (3–4 asm.):
- 1 kg vištos sparnelių.
Marinatui:
- 2 valg. šaukšt. šviežių čiobrelių (džiovinti irgi tinka);
- 2 česnako skiltelės;
- 4 valg. šaukšt. medaus;
- aitriosios paprikos (čili) pagal skonį;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojame – juos metame lauk arba užšaldome sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.
2. Visus marinato ingredientus sumalame elektriniu virtuvės kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.
3. Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja. Jo nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.