Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: klasikinis keksas su razinomis

Žmonės šneka, kad tai yra „Sostinės keksas“. Man tai visada buvo keksas su razinomis. Imame klasikinę kekso formulę – 1:1:1:1, tačiau sviestą, cukrų ir kiaušinius sumažiname 30 proc. santykiu su miltais. Ir pridedam razinų, kurių yra tiek pat, kiek sviesto ar cukraus. Viskas – turime kuo puikiausią keksą.
Keksas su razinomis
Keksas su razinomis / Strelkabelka nuotr.

Razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais – spanguolėmis ar vyšniomis. Galite dar pridėti graikinių riešutų ar šokolado gabaliukų. Taip pat galite padalyti tešlą į dvi dalis. Ir į vieną dalį įmaišyti natūralios kakavos – bus marmurinis keksas. Jei įpilsite mėtų ekstrakto – iš viso gausite fantastišką keksą.

Keksas su razinomis

Ingredientai (kepimo forma 200x110x75 mm):

  • 120 g sviesto;
  • 120 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 120 g razinų;
  • 170 g miltų.

Pastaba: visi produktai turi būti kambario temperatūros.

Gaminimas:

1. Sviestą su cukrumi išplakite maišytuvu ar kombainiu iki purios balkšvos masės. Tai trunka 2–3 minutes. Pradėkite plakti lėčiausiu greičiu, o kai cukrus su sviestu susimaišys – padidinkite greitį.

2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą įdėjus kiaušinį, masę išplakite. Galiausiai turite gauti purią masę.

3. Įmaišykite razinas.

4. Miltus suberkite per 3 kartus. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

5. Tešlą supilkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

6. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis turi būti sausas.

7. Keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pravėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.

Strelkabelka nuotr./Keksas su razinomis
Strelkabelka nuotr./Keksas su razinomis

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai