„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Strelkabelka receptas: kopūstų pyragas

Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas.
Kopūstų pyragas
Kopūstų pyragas / Strelkabelka nuotr.

Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais. Toks jau gerokai praeitin „nuėjęs“ produktas ir nuo pat vaikystės niekada jo nebuvau naudojusi. Prieš kurį laiką buvau užtikusi straipsnį, pavadintą „Why You Should Be Putting Lard in Your Biscuits“, tad vis pagalvodavau, kad reikėtų išbandyti. Buvau įsitikinusi, kad gauti taukų bus misija neįmanoma, bet pasirodo, kad be problemų jų galima rasti bet kokiame didesniame prekybos centre.

Strelkabelka nuotr./Kopūstų pyragas
Strelkabelka nuotr./Kopūstų pyragas

Kopūstų pyragas

Ingredientai (kiekis pritaikytas 20 cm diametro kepimo formai):

Tešlai:

  • 170 g miltų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 55 g sviesto (tiesiai iš šaldytuvo);
  • 30 g taukų (tiesiai iš šaldytuvo);
  • 1 valg. šaukšt. šalto vandens.

Gaminimas:

1. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, druską, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir taukus. Įjunkite „pulso“ režimą. Kai tešla pradės gumuluotis, įpilkite 1 valg. šaukšt. šalto vandens ir žiūrėkite, ar tešla pradeda lipti (gali būti, kad dar gali reikėti šiek tiek vandens. Geriau iš pradžių pilti šiek tiek mažiau).

2. Tik tešlai pradėjus lipti, išjunkite kombainą ir rankomis suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įkiškite į šaldytuvą 30–60 min. Beje, tą patį galite padaryti ir rankomis – riebalus rankomis trinkite su miltais, tada įpilkite vandens ir suminkykite į rutulį.

3. Po 30 min. tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ją, sudėkite į kepimo formą. Aš dar įkišu 30 minučių į šaldytuvą.

Pyrago įdaras:

  • sviesto kepimui;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais;
  • apie 500 g plonai supjaustyto kopūsto;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 3 kiaušiniai;
  • 120 ml pieno;
  • druskos pagal skonį;
  • 60 g parmezano/„Džiugo“ sūrio (galima ir čederio).

Gaminimas:

1. Svogūną su česnaku pakepinkite ant sviesto, kol suminkštės. Tuomet suberkite papriką ir dar apkepkite 2–3 minutes.

2. Sudėkite kopūstus. Kepkite viską nuolatos pamaišydami, kol kopūstai sukrinta ir suminkštėja – apie 20–25 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir viską išmaišykite. Palikite masę atvėsti.

3. Kiaušinius lengvai suplakite ir sumaišykite su pienu. Suberkite sūrį. Šiek tiek pasilikite pabarstymui ant viršaus. Kiaušinių plakinį sumaišykite su kopūstais. Viską sudėkite į kepimo formą, išklotą tešla.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45–50 minučių. Išėmę iš orkaitės, leiskite pravėsti 10 minučių. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas.

Strelkabelka nuotr./Kopūstų pyragas
Strelkabelka nuotr./Kopūstų pyragas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs