Ką tie agrastai primena, aš nežinau. Man nieko. Tai tiesiog marinuoti agrastai. Ir viskas. Bet išbandyti verta, nes tikrai skanu. Kur juos po to dėti? Tinka prie sūrio, tinka prie mėsos ar skumbrės. Man skanūs ir vieni.
Kadangi aš niekada nieko nekonservuoju dideliais kiekiais, tai mano nurodytas kiekis nėra didelis, bet jis lengvai pasidaugina. Priedai yra pasirinktiniai. Galite įdėti, ko turite ar ką mėgstate.
Ingredientai:
- agrastų;
- kalendrų sėklų;
- garstyčių sėklų;
- kvapiųjų pipirų;
- lauro lapų;
- čili pipiro.
marinatui:
- 500 ml vandens;
- 130 ml obuolių acto;
- 2 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Į sterilizuotus stiklainius (paprastai marinuoju į 200–300 ml stiklainius) suberkite po 0,5 arbat. šaukšt. kalendrų, garstyčių sėklų, įmeskite po keletą kvapiųjų pipirų, po 1 lauro lapelį ir po 1 čili pipirą.
2. Agrastus nuskabykite, nuplaukite ir suberkite į stiklainius.
3. Visus marinato ingredientus užvirinkite ir dar verdantį marinatą supilkite ant agrastų. Gerai užsukite dangtelius ir palikite iki atvės. Laikykite šaltai.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.