Sandariai uždaryti, šie kiaušiniai laikosi iki mėnesio, bet dingsta gerokai greičiau. Jei sugalvosit marinate juos palaikyti per naktį, nes „o kas čia jiems gali atsitikti?“, žinokit, tikrai nepatariu, nes pasidaro gerokai per sūrūs. Kai sakoma, been there, done that. Ir labiausiai juose man patinka poskystis trynis. Geriausia kiaušinio dalis, ar ne?
Ingredientai:
- 6 dideli kiaušiniai.
marinatui:
- 6 valg. šaukšt. šilto vandens;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 valg. šaukšt. šerio acto (arba tiktų ir ryžių actas);
- 180 ml sojos padažo.
Gaminimas:
1. Visus marinato ingredientus gerai išmaišykite.
2. Užvirkite vandenį, atsargiai įleiskite kiaušinius ir virkite 7 minutes. Tuomet kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį, geriausia su ledukais, kad sustabdytumėte virimą (bet į šį triuką aš žiūriu pro pirštus, tiesiog atšaldau šaltame vandenyje).
3. Kai kiaušiniai atvėsta, juos nulupkite ir sudėkite į marinatą. Laikykite nuo 2 iki 6 val. Kuo ilgiau laikysite, tuo sūresni bus. Tiesa, kiaušiniai turi būti visiškai panirę marinate – paspauskite juos kokia mažesne lėkšte.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram