Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: petražolių salotos su kepta plekšne

Dar vienas receptas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“. O jis paprastas – orkaitėje iškeptos plekšnės, kurias lydi mano kiek modifikuotos petražolių salotos.
Petražolių salotos su kepta plekšne
Petražolių salotos su kepta plekšne / Strelkabelka nuotr.

Keptos plekšnės

Jos iškeptos paprastuoju būdu – pašlakstytos aliejumi, druska ir pipirais. Toliau – orkaitė, įkaitinta iki 180 laipsnių, ir 30 minučių kepimo. Su žuvimi kaip visada – kuo paprasčiau, tuo geriau, ar ne?

Petražolių salotos

Ingredientai:

Padažui:

  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. prieskonių za’atar;
  • 1/2 arbat. šaukšt. maltų kalendros sėklų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 2 sutraiškytos česnako skiltelės;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kvapiųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

Salotoms:

  • 80 g petražolių;
  • 40 g svogūnų laiškų;
  • 1 raudona paprika;
  • 40 g virtų neskaldytų speltos kruopų (arba perlinių kruopų);
  • 40 g anakardžių riešutų, kepintų ir stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Sumaišome visus padažo ingredientus ir atidedame į šalį.

2. Petražoles, svogūnų laiškus smulkiai sukapojame. Papriką supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome su virtomis speltos kruopomis ir anakardžių riešutais.

3. Užpilame salotas padažu ir gerai viską permaišome. Jei reikia, įberkite druskos. Paliekame apie 10–20 min „susigulėti“ skoniams.

4. Patiekiame su keptomis plekšnėmis.

Strelkabelka nuotr. /Petražolių salotos
Strelkabelka nuotr. /Petražolių salotos

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?