Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Strelkabelka receptas: pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu

Labai panašus į pernai gamintą ir itin greitai dingusį iš šaldytuvo geltonųjų pomidorų džemą su rūkyta paprika. Ispanai apie ją sako „the flavor of life“. Ir su tuo sunku nesutikt. Šitas dūmu atsiduodanti prieskonis mano virtuvėje stovi šalia za’ataro ir čiobrelio – naudojamas irgi yra dažnai: ir su kepta balta žuvimi, ir su ryžiais, kulninės troškinyje man jis iš viso nepamainomas. Turiu ir „dulce“ (švelni) ir „picante“ (aštri), dar būna ir „agridulce“ (vidutiniškai aštri).
Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu
Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu / Strelkabelka nuotr.

Recepte naudojau aštrią rūkytą papriką. Jei jos neturit, tuomet įdėkit čili pagal savo skonį. Pernai šitas džemas visiškai pakeitė majonezą prie kiaušinių. Tinka prie bet kaip paruošto kiaušiniio – virto, kepto, omleto, poached ar srambled.

Taip pat visai neblogai suskamba ir elementariose pomidorų salotose. Bet su kiaušiniu šitas džemas man eina geriausiai.

Ingredientai:

  • 700 g pomidorų;
  • 100 g uogienių cukraus;
  • 2-3 valg. šaukšt. obuolių acto;
  • 2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. aštrios rūkytos paprikos;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Orkaitėje įjungiame grilio funkciją ir kepame pomidorus apie 10-15 min, kol odelės pajuoduos. Sutriname juos elektriniu smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.

 Strelkabelka nuotr./Kepti pomidorai
Strelkabelka nuotr./Kepti pomidorai

2. Gautą tyrę pilame į puodą, dedame visus likusius ingredientus ir periodiškai pamaišydami verdame ant mažos ugnies apie valandą. Masė turi sutirštėti.

3. Į virimo pabaigą pakabinkite šaukšteliu džemo ir palikite ant lėkštės atvėsti. Tuomet paragaukite. Gali būti, kad trūks šiek tiek rūgšties – įpilkite dar šiek tiek acto. Arba gali trūkti druskos. Subalansuokite skonį iki jums tinkamo. Pavirkite dar kelias minutes ir supilstykite į paruoštus stiklainius.

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos