Per savo gyvenimą esu iškepusi dvi labai geras „galetes“. Pirmoji buvo iš knygos Ready for Dessert su obuoliais. Ir antroji yra šioji iš Food52 A New Way to Dinner: A Playbook of Recipes and Strategies for the Week Ahead – su cream cheese tešloje. Tešla yra universali, tad įdarą jai galite naudoti ne tik saldų, bet ir su daržovėmis, sūriais ir t.t. Vietoj rabarbarų galite naudoti kitus sezoninius vaisius.
Norėčiau atkreipti dėmesį, kad sviestas, cream cheese, vanduo ir actas turėtų būti kuo šaltesni. Acto skonio nesijaučia, jei kam kiltų klausimų dėl to. Jis naudojamas tam, kad tešla būtų sluoksniuota (flaky). Na, bent jau taip rašo. Ir dar visai pravartu pasiskaityti 7 mitus apie pie crust’ą.
Rabarbarų „galetė“
Ingredientai:
pagrindui:
165 g miltų;
1/8 arbat. šaukšt. druskos;
1/8 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
85 g šalto minkšto sūrio (cream cheese);
110 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais;
1 1/2 arbat. šaukšt. šalto vandens;
1 1/2 arbat. šaukšt. obuolių acto.
įdarui:
500 g rabarbarų, supjaustytų gabaliukais;
250 g cukraus;
35 g miltų;
1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
1 1/2 valg. šaukšt. sviesto.
Gaminimas:
1. Miltus, druską ir kepimo miltelius gerai permaišykite. Suberkite į elektrinį virtuvės kombainą. Sudėkite minkštą sūrį ir 20 sekundžių įjunkite pulso funkciją – turite gauti smėlio faktūrą.
2. Tuomet sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Vėl įjunkite pulso funkciją – tešla pradės po truputį lipti. Supilkite šaltą vandenį ir obuolių actą. Vėl įjunkite pulso funkciją.
3. Tešlą išimkite iš kombaino ir baikite minkyti ant miltais pabarstyto stalo. Labai persistengti nereikia – užtenka, kad suliptų į vieną gabalą. Suformuokite rutulį ir šiek tiek suspauskite – vėliau bus lengviau kočioti tešlą.
4. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir minimum valandai įkiškite į šaldytuvą. Geriausia per naktį.
5. Dubenyje gerai permaišykite rabarbarus, cukrų, miltus ir cinamoną.
6. Iškočiokite 33 cm skersmens diską. Perkelkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į vidurį sudėkite rabarbarus, iš šonų palikite apie 5–7 cm kraštus. Kraštus kruopščiai užlenkite. Ant rabarbarų viršaus uždėkite sviesto.
7. Kepkite 190 C temperatūroje apie 40–45 min. Rabarbarai turi būti visiškai iškepę, o kraštai gražiai apskrudę.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.