Receptas yra iš Magnuso Nilssono knygos „The Nordic Cookbook“. Ir švediškai vadinasi ostkaka. Nieko nekeičiau ir neimprovizavau, išskyrus tai, kad negaminau varškės from scratch. Ir kaip parodė praktika šiek tiek daugiau maltų migdolų receptą tik pagerina.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai;
- 50 g cukraus;
- 60 g maltų migdolų (paprastai sumalu migdolų drožles);
- 300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 3 kartieji migdolai (arba šiek tiek karčiųjų migdolų ekstrakto, arba nesukit galvos, jei neturit);
- 400 g birios varškės (9 proc. riebumo);
- sviesto formai ištepti.
Gaminimas:
1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.
2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.
3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.
4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.
Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.
Skanaus!
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.