Strelkabelka receptas: tobulasis švediškas varškės apkepas

Šis švediškas apkepas yra tobulas dėl vieno dalyko – jis yra be proto paprastas. Ir, aišku, skanus. Priklausomai nuo jūsų apsukų virtuvėje, jam pagaminti užtenka daugiau mažiau 10 minučių. Na, kepa jis 1 valandą, bet čia jau mums nieko daryt nebereikia. Tobulai tinka savaitgalio pusryčiams, tobulai tinka kaip desertas, tobulai tinka net ir vakarienei.
Švediškas varškės apkepas
Švediškas varškės apkepas / Strelkabelka nuotr.

Receptas yra iš Magnuso Nilssono knygos „The Nordic Cookbook“. Ir švediškai vadinasi ostkaka. Nieko nekeičiau ir neimprovizavau, išskyrus tai, kad negaminau varškės from scratch. Ir kaip parodė praktika šiek tiek daugiau maltų migdolų receptą tik pagerina.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 50 g cukraus;
  • 60 g maltų migdolų (paprastai sumalu migdolų drožles);
  • 300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 3 kartieji migdolai (arba šiek tiek karčiųjų migdolų ekstrakto, arba nesukit galvos, jei neturit);
  • 400 g birios varškės (9 proc. riebumo);
  • sviesto formai ištepti.

Gaminimas:

1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.

2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.

Strelkabelka nuotr./Švediškas varškės apkepas prieš dedant į orkaitę
Strelkabelka nuotr./Švediškas varškės apkepas prieš dedant į orkaitę

3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.

4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.

Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.

Skanaus!

Strelkabelka nuotr./Iškepęs švediškas varškės apkepas
Strelkabelka nuotr./Iškepęs švediškas varškės apkepas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis