Man patinka tokie vieno puodo receptai, kuriems reikia mažai pastangų, bet gauni „turbo“ rezultatą. Primenu visuotinai žinomą tiesą, kad jautienos troškiniai yra geresni kitą dieną, tai geriau gaminti iš vakaro.
Su kuo jį patiekti? Bulvių košė su daug sviesto, polenta ar saliero piurė dar niekada manęs nenuvylė. Šį kartą maišiau per pusę bulves su morkomis ir viską sugrūdau, užpyliau nemažai grietinėlės ir įmečiau nemažą sviesto gabalą. Buvo labai gerai. Na, toks tikras comfort food.
Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne
Ingredientai:
- Aliejaus kepimui;
- 1 kg jautienos šonkaulių;
- 100–150 g šoninės, supjaustytos kubeliais;
- 1 galva česnako, nuluptomis skiltelėmis;
- 2 vidutiniai svogūnai, perpjauti per pusę;
- 3–4 morkos, perpjautos išilgai;
- šviežio rozmarino, čiobrelių;
- 1 butelis aronijų vyno;
- 0,5 l vištienos sultinio;
- druskos.
Gaminimas:
1. Aliejuje gerai apkepiname jautienos šonkaulius. Sudedame juos į troškinimo indą. Apkepame šoninę, kuri irgi keliauja ant šonkaulių.
2. Toliau toje pačioje keptuvėje, įpylę šiek tiek aliejaus, atskirai apkepame svogūnus, česnaką, morkas. Viską sudedame į troškinimo indą. Tuomet į keptuvę įpilame šiek tiek vyno arba sultinio ir su mentele nugramdome visus prikepusius likučius. Arba jei jau tiksliau, tai deglaze’inam keptuvę. Ir visą tą skystį supilame į troškintuvą.
3. Supilame likusį aronijų vyną, vištienos sultinį, sudedame prieskonines žoleles ir įberiame druskos.
4. Puodą uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies viską troškiname mažiausiai 2 val., jei reikia, tai ir daugiau. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir lengvai kristi nuo kaulo.
5. Iš to sultinio, kuris virė, padarome padažą – nukošiame skystį, supilame į keptuvę ir viską nugariname iki norimo tirštumo.
Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.