Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stulbinančiai paprastos salotos: prireiks tik kopūsto ir vos kelių priedų

Kartais salotas paverčiame savarankišku patiekalu, o lėkštėje atsiduria daugybė skirtingų ingredientų. Tačiau net jei namuose turite tik užsilikusį kopūstą, o kitų daržovių ne, salotos vis tiek gali atsirasti lėkštėje. Žinoma, dar kelių priedų prireiks, bet paprastų.
Kopūsto salotos
Kopūsto salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 nedidelio baltagūžio kopūsto galvos;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos ar sutarkuotos;
  • 3–4 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • sauja šviežių mėtų, kalendrų arba petražolių, smulkiai sukapotų (galima naudoti ir šių žalumynų mišinį.

Gaminimas:

1. Išpjaukite kopūsto kotą ir nuimkite pažeistus viršutinius lapus, jei tokių yra. Tada guldykite kopūstą ant lentelės pjūviu žemyn, padalinkite į 3 dalis skersai, o tada pjaustykite šiaudeliais išilgai. Berkite viską į didelį dubenį.

2. Mažame dubenėlyje sumaišykite česnakus, citrinos sultis, aliejų ir druską. Supilkite šį padažą ant kopūsto ir labai gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta skonio – gal reikės daugiau druskos, o gal rūgštelės. Galiausiai suberkite žalumynus.

3. Galima valgyti iškart, o galima ir atšaldyti. Šios salotos šaldytuve išbus geros porą dienų, tiesa kopūstas kiek praras traškumą, tačiau skoniai dar geriau susijungs.

Kopūsto salotos tinka prie visko – keptos mėsos ar žuvies, kotletų ar troškinio, o galite valgyti ir kaip užkandį, kai norėsis ko nors paprasto, šviežio ir traškaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai