Ingredientai:
- 700 g kiaulienos išpjovos;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas;
- 400–500 g raugintų kopūstų;
- didelė kekė raudonųjų ar mėlynųjų besėklių vynuogių, nuskabytų nuo šakelių;
- 0,5 stiklinės baltojo ar putojančio vyno;
- 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- žiupsnis šviežių arba džiovintų mairūnų.
Gaminimas:
1. Nusausintą mėsą pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje (ypač tinka tokia, kurią vėliau bus galima dėti į orkaitę) su trupučiu aliejaus. Išimkite į lėkštę ir atidėkite.
2. Raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Nepamirškite nuplauti ir vynuogių.
3. Toje pačioje keptuvėje, kur apkepinote mėsą, įkaitinkite dar truputį aliejaus ir apkepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Supilkite vyną, įpilkite 100 ml vandens. Kai skystis šiek tiek nugaruos, sudėkite kopūstus, įberkite saldžiosios paprikos ir patroškinkite 10 min.
4. Į keptuvę sudėkite ir apkepintus mėsos gabalėlius, pabarstykite mairūnais ir dėkite keptuvę į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Jei jūsų keptuvė netinkama dėti į orkaitę, tuomet pirmiausiai visą kopūstų masę perdėkite į kepimo formą, o tada ant viršaus, šiek tiek paspausdami, dėkite mėsą ir barstykite mairūnais.
5. Kepkite 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 15 minučių, sudėkite vynuoges.
6. Šis patiekalas skaniausias su puria bulvių košę, kurią galite papildyti ir kitomis daržovėmis. Tačiau garnyrą galite rinktis ir pagal savo simpatijas bei mitybos įpročius.