Ingredientai:
- 250 g plonų spagečių;
- 0,5 stiklinės graikinių riešutų, stambiai sukapotų;
- keli lapeliai šviežių šalavijų, stambiai supjaustyti;
- kelios šakelės šviežių čiobrelių (reikės tik nuskabytų lapelių);
- 3 valg. šaukšt. sviesto;
- didelis žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 50–60 g parmezano ar pecorino romano sūrio, smulkiai sutarkuoto.
Gaminimas:
1. Dideliame puode pagal instrukcijas ant pakuotės sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Pasilikite maždaug 0,5 stiklinės makaronų vandens, o makaronus nusunkite.
2. Kol makaronai verda, ant vidutinės kaitros įkaitinkite sausą keptuvę. Suberkite riešutus ir žoleles ir kelias minutes maišydami pakepinkite – kol pakvips ir riešutai vos vos apskrus. Nukaiskite ir atidėkite.
3. Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, išlydykite ir pakaitinkite, kol ims švelniai ruduoti ir pakvips riešutais.
4. Į didelį dubenį suverskite virtus makaronus, berkite riešutus, žoleles, sūrį, įberkite druskos, pipirų, supilkite sviestą. Viską gerai išmaišykite, o tada įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens – patiekalas bus kremiškesnis, ne toks sausas. Išmaišykite ir iškart tiekite.
Patiekalo likučius laikykite šaldytuve, o kitą dieną galite pašildyti keptuvėje, orkaitėje ar garpuodyje.