„Vietoj bulvių galite naudoti porus, bus irgi labai skanu. Išbandykite“, – pataria tinklaraštininkė Odeta Kudopčenkienė .
Reikės:
4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių,
kelių nedidelių bulvių,
1–2 ryšulėliai smidrų,
1/2 šaukštelio maltų pipirų,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
3 česnako skiltelių,
kelių peletrūno lapelių,
2 žaliųjų citrinų,
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame smidrus (storesnius galiukus nupjauname).
2. Aliejų sumaišome su druska, pipirais, 1 žaliosios citrinos sultimis, smulkintu peletrūnu, smulkintu česnaku. Padaliname į dvi dalis.
3. Bulves nuplauname ir supjaustome ketvirčiais ir supilame dalį aliejaus mišinio. Išmaišome, kad bulves pasidengtu aliejaus mišiniu. Dedame į kepimo skardą šalia smidrų.
4. Į kitą aliejaus mišinio dalį beriame rūkytos paprikos miltelius ir išmaišome. Šiuo mišiniu aptepame vištieną. Dedame į kepimo indą. Viską kepame 180–200 ⁰C orkaitėje apie 30–40 min.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė