„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sultinga kepta vištiena – pirštus apsilaižysite!

Manote, kad paruošti sultingą vištieną sudėtinga? Jūsų dėmesiui – receptas, kurio rezultatas jus nustebins įspūdingais skoniais!
Sultinga vištiena
Sultinga vištiena / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Vietoj bulvių galite naudoti porus, bus irgi labai skanu. Išbandykite“, – pataria tinklaraštininkė Odeta Kudopčenkienė .

Reikės:

4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių,

kelių nedidelių bulvių,

1–2 ryšulėliai smidrų,

1/2 šaukštelio maltų pipirų,

1 šaukštelio druskos,

1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,

3 česnako skiltelių,

kelių peletrūno lapelių,

2 žaliųjų citrinų,

3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame smidrus (storesnius galiukus nupjauname).

2. Aliejų sumaišome su druska, pipirais, 1 žaliosios citrinos sultimis, smulkintu peletrūnu, smulkintu česnaku. Padaliname į dvi dalis.

3. Bulves nuplauname ir supjaustome ketvirčiais ir supilame dalį aliejaus mišinio. Išmaišome, kad bulves pasidengtu aliejaus mišiniu. Dedame į kepimo skardą šalia smidrų.

4. Į kitą aliejaus mišinio dalį beriame rūkytos paprikos miltelius ir išmaišome. Šiuo mišiniu aptepame vištieną. Dedame į kepimo indą. Viską kepame 180–200 ⁰C orkaitėje apie 30–40 min.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“