Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sultingas kalėdinis kepsnys tiesiai iš šefo virtuvės

Kalėdų pietums dažniausiai pakviečiame būrį svečių, tad laukia labai atsakingas momentas – tobulai iškepti kepsnį. Kaip paruošti, kiek laiko kepti, kad būtų sultingas, kvepiantis ir tiesiog tirpstantis burnoje?
Kiaulienos vyniotinis
Kiaulienos vyniotinis / 123RF.com nuotr.

Patarimo kreipėmės į tikrą ekspertą – „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininką Dainių Bartošių. Šefas prisipažino – Kalėdų maistas jam asocijuojasi su džiovintų grybų kvapu. Tad ir D.Bartošiaus siūlomas receptas yra kiaulienos išpjova, įdaryta džiovintais grybais.

Reikės:

  • šviežios kiaulienos išpjovos,
  • apie 80 g džiovintų grybų,
  • vidutinio dydžio svogūno,
  • aliejaus kepimui,
  • pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Paimame išpjovą ir ją išilgai įpjauname, neperpjaunant iki galo. Mėsą ištiesiame, išmušame, iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais.

Kol mėsa pasimarinuos, pasiruošiame įdarą. Aliejuje iki auksinės spalvos pakepiname susmulkintą svogūną ir sumaišome jį su iš anksto išvirtais ir sumaltais džiovintais grybais.

Tada pasiruoštą įdarą tolygiai sudedame ant išskleistos išpjovos ir ją susukame į vyniotinį. Kad vyniotinis neišsileistų, apvyniojame jį siūlu ir surišame.

Prieš kepant išpjovos vyniotinį patepame alyvuogių aliejumi, kad kepimo metu tolygiai pasiskirstytų karštis ir paviršius gražiai apskrustų, sulaikydamas mėsos sultis viduje kepsnio. Kepame vyniotinį apie 25-35 minute iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.

Prie šio vyniotinio, puikiai tinka svogūnų padažas. Jam smulkiai supjaustytus svogūnus ant silpnos ugnies pakepinkite apie 20 min. Tada dėkite grietinės, sviesto, truputį druskos, dar šiek tiek pakaitinkite, kad viskas sušiltų. Padažiukas paruoštas.

Švenčių proga Dainius Bartošius kviečia visus pabūti menininkais ir susikurt savo svajonių patiekalą. O svarbiausia – susikurti jaukią atmosferą, gerą nuotaiką ir pabūti su artimiausiais žmonėmis, nes šiais laikais, kai gyvenimo tempas toks greitas, visiems to trūksta.

Gražių jums švenčių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito