Sultingos vištienos ir salstelėjusios šoninės tango: atsispirti naminiam Kristinos mėsainiui nėra šansų

Gero šefo rankomis pagamintas mėsainis neabejotinai pretenduoja prasibrauti tarp pagrindinių vasaros griliaus patiekalų. Tuo įsitikinusi 15min skaitytoja panevėžietė Kristina. Ant pjedestalo mėsainius moteris užtikrintai kelia ne tik šiltuoju metų laiku: juk jie – vienas iš tų retų grilio patiekalų, kurie kaskart suteikia galimybę sukurti niekur nematytus ir neragautus derinius. O rezultatas praktiškai niekada nenuvilia.
Mėsainis „Fresh taste“
Burgeris „Fresh taste“ / 15min skaitytojos Kristinos nuotr.

„Galima mėsainių įvairovė, turbūt, yra neišsemiama. O konkrečiai „Fresh taste“ burgeris mane paperka sultingos vištienos ir salstelėjusios šoninės deriniu. Savame šiltnamyje ir darže užaugtos, tik prieš pusvalandį nuskintos daržovės garantuoja šviežumo ir traškumo gūsį.

Naminiams mėsainiams apskritai sudėtinga atsispirti, o „Fresh taste“ – praktiškai neįmanoma“, – pabrėžia panevėžietė Kristina, 15min auditorijai atskleidžianti savo vasaros mėsainių numeris vienas receptą.

15min skaitytojos Kristinos nuotr./„Fresh taste“ mėsainiai su bulvytėmis
15min skaitytojos Kristinos nuotr./„Fresh taste“ mėsainiai su bulvytėmis

Reikės:

  • mėsainių bandelių
  • vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
  • karštai rūkytos šoninės (bacon)
  • šviežių agurkų, pomidorų, svogūnų
  • salotų
  • bulvių skiltelių
  • mėgstamo mėsainių padažo – pati naudoju „Chipotle“ mėsainių padažą

Gaminimas:

Vištienos šlaunelių mėsą įtriname mėgiamais prieskoniais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Marinuotis paliekame mažiausiai 5 val.

Visas tolimesnis darbas tenka kepsninei. Mėsą kepame 200°C laipsnių temperatūroje apie 20 min. pavartant. Šoninės juosteles taip pat pakepame iš abiejų pusių.

15min skaitytojos Kristinos nuotr./Vištienos šlaunelių mėsą ir šoninę kepame pavartydami
15min skaitytojos Kristinos nuotr./Vištienos šlaunelių mėsą ir šoninę kepame pavartydami

Bulvytės kepamos inde, apšlaksčius aliejumi, 200°C temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo skiltelių dydžio. Bandelių vidines puses pašildome ant grotelių apie pusę min.

Pomidorus, agurkus ir svogūnus susipjaustome plonais griežinėliais.

Valgome kartu su bulvytėmis.

Mėsainį „statau“ tokiu eiliškumu:

1. Bandelė

2. „Chipotle“ padažas

3. Salotos lapas

4. Vištiena

5. Agurkas

6. Pomidoras

7. Svogūnas

8. Šoninė

9. Padažas

10. Bandelė

15min skaitytojos Kristinos nuotr./Mėsainio „Fresh taste“ „pjūvis“
15min skaitytojos Kristinos nuotr./Mėsainio „Fresh taste“ „pjūvis“

Skanaus!

Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų