Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumuštinį su varške skirtingi priedai pavers karališku užkandžiu: 9 idėjos

Be duonos spintelėje ir varškės (ar varškės sūrio) šaldytuve dažno tautiečio virtuvė sunkiai įsivaizduojama. Tai tie „baziniai produktai“, kurių turint, badas negresia. Pavasarį, kai pasipila įvairios sezoninės gėrybės, paprasčiausią sumuštinį, kurio pagrindas – duona bei varškė, galima paversti fantastišku skanėstu. Jums pravers uogos, žolelės, kiaušiniai, įvairios daržovės, lašiša. Dalinamės keliomis idėjomis, kaip viską derinti.
Samuštinis su varške ir smidrais
Samuštinis su varške ir smidrais / Vida Press nuotr.

Sumuštiniui rinkitės tokią duoną, kokią labiausiai mėgstate, nors, žinoma, vienam ar kitam deriniui kartais labiau tiks būtent tamsi ar būtent šviesi. Varškę galite rinktis pačią įvairiausią – nuo tepamos iki grūdėtosios, ją gali keisti rikotos sūris arba sutrupintas ar riekelėmis supjaustytas varškės sūris.

Idėja Nr. 1: duona + varškė + agurkai + ridikėliai + krapai ir/ar laiškiniai česnakai

Ant riekelės duonos dėkite varškės, o ant jos dėliokite plonus griežinėlius agurkų ir ridikėlių, gausiai pabarstykite žalumynais, nepamirškite ir žiupsnelio druskos.

Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir daržovėmis
Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir daržovėmis

Idėja Nr. 2: duona + varškė + avokadas + žaliosios citrinos (laimo) sultys

Ant riekelės duonos dėkite varškės, griežinėliais pjaustyto gerai prinokusio avokado, pašlakstykite citrinos sultimis. Pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Vida Press nuotr./Sumuštinis su varške ir avokadais
Vida Press nuotr./Sumuštinis su varške ir avokadais

Idėja Nr. 3: duona + varškė + špinatai/lapinis kopūstas/apvirti smidrai + virtas ar keptas kiaušinis

Ant riekelės duonos dėkite varškės, šaukštą trumpai (kol sukris) sausai keptuvėje patroškintų špinatų, lapinių kopūstų arba porą stiebelių apvirtų (3–4 min.) smidrų, dėkite kelis griežinėlius virto ar visą keptą kiaušinį. Pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Vida Press nuotr./Samuštinis su varške ir smidrais
Vida Press nuotr./Samuštinis su varške ir smidrais

Idėja Nr. 4: duona (geriau šviesi) + varškė + švieži ar konservuoti persikai + medus + graikiniai riešutai (nebūtinai) + mėtos/bazilikai/rozmarinai

Ant riekelės duonos dėkite varškės, plonais griežinėliais pjaustytų persikų, jei jie švieži ir ne itin saldūs, pašlakstykite trupučiu skysto medaus, pabarstykite žolelėmis, jei norite užberkite kapotų riešutų.

Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir persikais
Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir persikais

Idėja Nr. 5: duona + varškė + braškės + bazilikai

Ant riekelės duonos dėkite varškės, griežinėliais ar puselėmis pjaustytų braškių, pabarstykite bazilikais. Jei braškės rūgštokos, galite jas pašlakstyti trupučiu skysto medaus ar keliais lašeliais kokybiško balzaminio acto.

Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir braškėmis
Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir braškėmis

Idėja Nr. 6: duona (geriau pustamsė ar tamsi) + varškė + avietiniai ar vynuoginiai pomidorai + sezamų sėklos (nebūtinai) + daigai/bazilikai

Ant riekelės duonos dėkite varškės, tuomet kelis griežinėlius pomidorų, pabarstykite sėklomis ir daigais ar bazilikais, nepamirškite ir žiupsnio druskos.

Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir pomidorais
Vida Press nuotr./Smuštinis su varške ir pomidorais

Idėja Nr. 7: duona + varškė + lašiša + agurkai + krapai ir/ar laiškiniai česnakai

Ant riekelės duonos dėkite varškės, tuomet ploną griežinėlį sūdytos ar šaltai rūkytos lašišos, pabarstykite smulkiai kapotomis žolelėmis.

Vida Press nuotr./Sumuštinis su varške ir lašiša
Vida Press nuotr./Sumuštinis su varške ir lašiša

Idėja Nr. 8: duona + varškė + medus + mėgstami riešutai

Ant riekelės duonos dėkite varškės, pašlakstykite skysto medaus ir gausiai užberkite mėgstamų kapotų riešutų (idealu, jei juos prieš tai švelniai pakepinsite)

Vida Press nuotr./Smuštinis su varške, riešutais ir medumi
Vida Press nuotr./Smuštinis su varške, riešutais ir medumi

Idėja Nr. 9: duona + varškė + špinatai + ridikėliai

Ant riekelės duonos dėkite varškės, šviežių visai jaunučių špinatų, griežinėliais pjaustytų ridikėlių. Pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Vida Press nuotr./Smuštinis su varške, špinatais ir ridikėliais
Vida Press nuotr./Smuštinis su varške, špinatais ir ridikėliais

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs