Jums reikės:
8 kvietinių arba ruginių duonos riekių,
3 didelių sunokusių avokadų,
8 vyšninių pomidorų,
saujelės sezamų sėklų,
2 šaukštų šviežių citrinų sulčių,
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
1. Nulupkite avokadus, du supjaustykite stambiais gabalėliais, vieną atidėkite sumuštiniams papuošti. Apšlakstykite avokadus citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute.
2. Sausoje keptuvėje trumpai paskrudinkite sezamų sėklas.
3. Duonos riekes patepkite avokadų „sviestu“, ant viršaus išdėliokite pomidorus ir plonais gabalėliais pjaustytą avokadą, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite sezamų sėklomis, druska ir pipirais