„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Super pasiūlymai – super pietums: kvapni bananų duona ir gardus keptas viščiukas

Sulaukus jau eilinės saulėtos darbo savaitės pabaigos „Lidl“ tradiciškai paruošė ypatingų pasiūlymų. Šviežių vaisių ir desertų mėgėjus pradžiugs, šį penktadienį aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, kai kilogramą bananų galės nusipirkti vos už 0,69 Eur.
Bananų duona
Bananų duona / Lidl Lietuva nuotr.

Šeštadienį pirkėjai galės įsigyti kiekvieną patiekalą praturtinsiančių raudonųjų saldžiųjų paprikų su 56 proc. nuolaida, kurios kainuos 1,29 Eur/kg. Šeštadienio pietums puikiai tiks ir šviežias viščiuko broileris, kurio kilogramą galėsite įsigyti vos už 1,99 Eur. „Superšeštadienio pasiūlymas“ laukia ir sūrio mėgėjų, kadangi gauda sūris, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos 0,69 Eur.

Gardžioji bananų duona

Penktadienio vakarą „Lidl“ ekspertai kviečia paskaninti gardžiu ir paprastai paruošiamu desertu – kvapnia bananų duona.

Jums reikės:

  • 125 g „Pilos“ sviesto;
  • 150 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 4–5 vidutinių bananų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 0,5 a. š. gvazdikėlių.

Ištirpinkite sviestą, o bananus sumaigykite šakute. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir tuomet sumaišykite su lydytu sviestu bei supilkite į bananų masę.

Miltus persijokite su kepimo milteliais, įberkite cinamono ir gvazdikėlių. Į bananų masę supilkite miltus, išmaišykite ir supilkite sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su viršaus–apačios kaitinimu apie 35–40 minučių, arba kol iškeps ir gražiai paruduos.

Italija dvelkiantis keptas viščiukas su paprikomis

Jei ieškote įdomių, bet nebrangių kulinarių atradimų, „Lidl“ ekspertai kviečia savaitgalio pietus paįvairinti itališkais skoniais – keptu viščiuku su paprikomis.

Lidl Lietuva nuotr./Viščiukas
Lidl Lietuva nuotr./Viščiukas

Patiekalui prireiks:

  • 1 kg „Skonio ženklo“ viščiuko broilerio;
  • 100 g „Pilos“ sūrio „Gouda“;
  • 3 raudonųjų saldžiųjų paprikų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 saujos šviežio raudonėlio;
  • 1 saujos šviežių petražolių.

Gabaliukais supjaustykite viščiuką. Likusias dalis ir kaulus atidėkite sultiniui, iš kurio vėliau pasigaminsite gardžią sriubą.

Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintas česnako skilteles, kol pagels. Pakepintą česnaką išimkite iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepinkite viščiuko gabaliukus, pasūdykite.

Stambias gabaliukais supjaustykite papriką, o apkeptą viščiuką įdėkite į kepimo indą. Paprikos gabaliukus sudėkite ant viščiuko ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kur kepkite apie pusvalandį.

Kol viščiukas kepa, sutarkuokite sūrį.

Patiekdami patiekalą, apibarstykite jį šviežiu raudonėliu, smulkiai kapotomis petražolėmis, šviežiai maltais pipirais bei tarkuotu gaudos sūriu. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs