Prieš keletą metų saldžiosios bulvės, arba kitaip – batatai, buvo mažai kam girdėtas daržovės pavadinimas. Užkariavusios pasaulio sveikuolių širdis ir net pelnę „supermaisto“ statusą, saldžiosios bulvės pagaliau išsikovojo vietą ir lietuviškų prekybos centrų lentynose.
Batatai, jei dar nežinojote, yra milžiniškas vitaminų šaltinis. Ir nors yra saldūs, sergantiems cukriniu diabetu jie nesukelia staigių cukraus kiekio padidėjimų, o geltona spalva išduoda, kad juose gausu karotino ir vitamino D.
Todėl nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!