1 kg lietuviškų trumpavaisių agurkų kainuos tik 0,89 Eur. Perkantys šviežią kiaulienos kumpį be kaulų ir odos, 1 kg jo įsigys net 33 proc. pigiau – už 2,99 Eur. Aktyvavus „Lidl Plus“ programėlės kuponą, 200 g 5 proc. riebumo „Pilos“ varškės grūdeliais kainuos vos 0,49 Eur.
Šiam superšeštadieniui „Lidl“ ekspertų komanda paruošė dvigubai lietuvišką receptą – kiaulienos medalionus su pievagrybių padažu, kuriam prireiks šviežio kiaulienos kumpio ir lietuviškų baltųjų pievagrybių – jų 400 g šią savaitę „Lidl“ parduotuvėse įsigyti galima vos už 0,99 Eur. Patiekalą pagardins ir šviežiai paraugti agurkai.
Kiaulienos medalionai su pievagrybių padažu
Kiek netradiciškai paruoštam patiekalui reikės:
- 500 g kiaulienos kumpio be kaulų ir odos;
- 2 svogūnų;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- Šlakelio balzamiko acto;
- 25 g „Pilos“ sviesto;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos į įkaitintą keptuvę ir apibarstykite druska bei pipirais, apšlakstykite balzamiko actu. Kepkite iš abiejų pusių, kol jie suminkštės, tada atidėkite į šalį.
Kiaulienos kumpį supjaustykite 2–3 cm storio riekelėmis, apibarstykite jas druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite sviestą, suberkite druską ir pipirus bei kepkite medalionus tol, kol jie gražiai apskrus iš abiejų pusių. Tuomet uždėkite iškeptus svogūnus ir dar kelias minutes pakaitinkite.
Pievagrybių padažui prireiks:
- 300 g lietuviškų baltųjų pievagrybių;
- 75 g „Pilos“ sviesto;
- 150 ml 35 proc. riebumo „Pilos“ grietinėlės;
- 1 v. š. kvietinių miltų;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Nuplaukite ir stambesniais gabalėliais supjaustykite pievagrybius. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto, palaukite, kol jis ištirps. Suberkite pievagrybius, druską ir pipirus, taip pat įpilkite grietinėlės ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir maišykite padažą tol, kol pradės tirštėti.
Paruoštus kiaulienos kumpio medalionus apliekite pievagrybių padažu. Patiekalą patiekite su virtais ryžiais arba keptomis bulvių skiltelėmis bei šviežiai raugintais agurkais.
Šviežiai rauginti agurkai – su pikantišku priedu
Iškeptus kiaulienos medalionus pagardins ir šviežiai rauginti agurkai, kuriems pikantiškumo suteiks krienai. Šiam receptui prireiks:
- 10 šviežių trumpavaisių agurkų;
- 5–6 skiltelių česnako;
- 3 v. š. druskos;
- 2 litrų karšto vandens;
- Pluošto vyšnių arba serbentų lapų;
- 1 kuokštelio krapų;
- 1 krienų šaknies.
Paruošimas:
Švariai nuplaukite agurkus ir nupjaukite kotelių galiukus. Karštame vandenyje ištirpinkite druską.
Nulupkite česnako skilteles ir krienų šaknį. Česnaką sutrinkite peilio šonu, o krienų šaknį – susmulkinkite gabaliukais.
Į turimą dubenėlį ar stiklainį įdėkite truputį vyšnių arba serbentų lapų, krapų, česnakų, krienų ir dalį agurkų. Ant jų uždėkite likusius lapus, krapus, česnaką ir krienus bei agurkus. Viską užpilkite karštu sūriu vandeniu.
Atvėsus vandeniui, padėkite paraugtus agurkus į šaldytuvą. Vėliau skanaukite juos kartu su kiaulienos medalionais. Skanaus!