Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienio vakarienė. Arba… virtinukų puota!

Kartą draugai pakvietė į virtinių gaminimo vakarėlį. Gamino juos visi: vaikai ir suaugę. Visi miltuotomis rankomis ir nosimis. Paskui buvo labai smagu valgyti! Kodėl nepamėginus ir jums?
Virtinukai su bulvėmis
Virtinukai su bulvėmis / Shutterstock nuotr.

Penktadienio vakarą daugelis mūsų labiau atpalaiduojame raumenis. Rytoj šeštadienis – į darbą nereikia. Taigi tai puikus metas pavakaroti su šeima ar draugais. O kad nebūtų nuobodu, ar ne puiki mintis surengti kulinarinį vakarėlį? Pavyzdžiui, drauge pasigaminti virtinių. Norite tikėkite, norite ne, bet tai tikrai smagus kolektyvinis užsiėmimas. Ypač jei turite vaikų. Be to, jei pagaminsite daugiau nei reikia, galėsite užšaldyti ir bet kurią kitą dieną per kelias minutes pasiruošti skanią vakarienę.

 

KLASIKINIS RECEPTAS

Virtinukai su bulvėmis

4 asmenims. Pagaminsite per valandą

 

PRODUKTAI

Tešlai:

1 kiaušinis; 125  ml pieno arba vandens; 500 g miltų; žiupsnelis druskos.

Įdarui:

400 g bulvių; 1 svogūnas; 1 valg. š. grietinės; 1 valg. š. sviesto; žiupsnelis smulkinto muskato; pagal skonį druskos ir pipirų.

 

KAIP GAMINTI

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.

2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.

3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus gerai užspauskite.

4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine, spirgučių ir svogūnų, baltuoju ar kitu mėgstamu padažu.

Skanaus!

 

IŠBANDYKITE

Fotolia nuotr./Rytietiaki virtiniai
Fotolia nuotr./Rytietiški virtiniai

PIKANTIŠKA

Rytietiški virtiniai

 
Fotolia nuotr./Virtinukai su obuoliais
Fotolia nuotr./Virtinukai su obuoliais

MAŽIAU KALORIJŲ

Virtinukai su obuoliais

 
Shutterstock nuotr./Virtinukai su grybų įdaru
Shutterstock nuotr./Virtinukai su grybų įdaru

SOTU

Virtinukai su grybų įdaru

 
Fotolia nuotr./Ravioliai su rikota
Fotolia nuotr./Ravioliai su rikota

ITALIŠKOS VIRTUVĖS GERBĖJAMS

Ravioliai su rikota

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai