Sūrio padaže paskendę kukuliukai

Dievinate švediškus mėsos kukuliukus? Tokius namuose galite pasigaminti ir patys. Svarbiausia, kad mėsa būtų šviežia. „Norfos“ mėsininkas pranešime žiniasklaidai dalinasi gardžių mėsos kukuliukų receptu. Išmėginkime!
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 kg šviežios maltos kiaulienos,
  • 200 g. rūkytos šoninės,
  • 3 vnt. kiaušinių trynių,
  • 2 vnt. svogūnų,
  • 4 skiltelės česnakų,
  • 2 valg.š. maltų pankolio sėklų,
  • 2/3 puodelio džiūvėsėlių,
  • 2 valg.š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 puodelio malto Parmezano,
  • 2 puodelių smulkintos mozorelos,
  • 2 arbat.š. druskos, pipirų.
  • Pomidorų padažo.

Gaminimas:

  1. Pakepinkite supjaustytą šoninę, kai išsiskirs riebalai, sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Pabaigoje sudėkite maltas pankolio sėklas.

  2. Į mėsą įmuškite kiaušinių trynius, sudėkite šoninę, džiūvėsėlius. Viską sumaišykite ir suformuokite kukulius.

  3. Kukulius apkepkite, sudėkite į kepimui skirtą indą, užpilkite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

  4. Serviruodami pagardinkite pomidorų padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis