„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sūrių karalystė: 25 receptai su skirtingomis jo rūšimis

Žinant, kiek sūrio rūšių galima priskaičiuoti, nieko stebėtino, kad ir patiekalų su šiuo nuostabiu pieno produktu – daugybė. Ir pačių įvairiausių – nuo klasikinių rimtųjų ar salotų iki užkandžių ir desertų. Siūlome pasirinkti daugiau kaip iš poros dešimčių, kuriuos rekomenduojame mes!
Omletas su sūriu
Omletas su sūriu / Vida Press nuotr.
Sūrio ir varškės užtepėlė
Receptas: Sūrio ir varškės užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 117
Receptas
Ingredientai
Varškė: 150.00 g (tepamas sūrelis)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 60.00 ml (plakamosios)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų.

2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą.

3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte aliejaus, sumeskite smulkintus baklažanus ir trumpai apkepkite. Kai baklažanai baigs kepti, juos pagal skonį pasūdykite, pagardinkite smulkintais čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais, atvėsinkite ir sukrėskite į plakimo indą.

4. Ten pat krėskite tepamąjį varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį, viską išplakite elektriniu plakikliu. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę – užtepėlė bus puresnė.

5. Paruoštą užtepėlę atvėsinkite ir tepkite ant skrudintos baltos duonos riekelės.

Suskleisti
Bri sūris su figomis
Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Suskleisti
Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
Receptas: Žaliųjų citrinų ir gvakamolės užkandis su fetos sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 4.00 vnt. (SANTA MARIA TEX MEX)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 g (0,5 - SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Žalioji citrina: 80.00 ml (šviežiai spaustų sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių (arba SANTA MARIA aitriųjų paprikų))
Kalendros: 20.00 g (šviežių)
Kopūstai: 150.00 g (savojinio kopūsto, pjaustyto plonomis juostelėmis)
Avokadai: 1.00 vnt. (pjaustyto kubeliais)
Fetos sūris: 50.00 g (trupinto)
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
  2. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–6 minutes, kol gražiai paruduos.
  3. Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis.
  4. Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15–20 minučių.
  5. Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.

Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sūrio lazdelės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - patepimui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pienas: 50.00 ml (kambario temperatūros)
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Sūris: 100.00 g (50 g - tarkuoto fermentinio tešlai ir sauja - apibarstymui)
Miltai: 3.00 puodelis (puodelis 236ml)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sviestą išsukite su aliejumi ir kiaušiniu.
  2. Mieles ištirpinkite užpylę pieną ir cukrų, įmaišykite į sviesto masę.
  3. Ant viršaus suberkite druską, du puodelius miltų ir tarkuotą sūrį.
  4. Užmaišykite tešlą, palengva suberkite likusius miltus ir suminkykite vientisą tešlos rutulį.
  5. Apdenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai, kol padvigubės.
  6. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite du (maždaug 5 mm storio) kvadratus, aptepkite paplaktu kiaušiniu bei apibarstykite druska ir sūriu.
  7. Paruoštus lakštus supjaustykite pailgomis juostelėmis ir atsargiai perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol lazdelės gražiai apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Bruschetta su brokoliais ir „pecorino romano“ sūriu
Receptas: Bruschetta su brokoliais ir „pecorino romano“ sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (baltos „ciabatta“ tipo)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 200 g svorio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Supjaustykite baltąją „ciabatta“ duoną maždaug 1 cm aukščio įstrižomis riekelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą tyro alyvuogių aliejaus ir paskrudinkite kelias minutes vieną pusę, po to apverskite ir paskrudinkite kitą. Vieną pusę lengvai perbraukite česnako skiltele.
  • Kitoje keptuvėje pasiruoškite ketvirtį valandos sūdytame vandenyje pavirtus brokolius. Į keptuvę įpilkite šaukštą tyro alyvuogių aliejaus, jame pakaitinkite iki gelsvumo kelias česnako skilteles ir pašalinkite. Į šiltą aliejų įmeskite brokolius. Kai šiek tiek paruduos, sudėkite ant „ciabatta“ riekelių ir ant viršaus patarkuokite kietojo „pecorino romano“ sūrio. Brusketą galima paskaninti grilyje pakepinta kimšta kalakutienos dešrele.
Suskleisti
Žaliosios salotos su permezano sūriu
Receptas: Žaliosios salotos su permezano sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (icebergo - nedidelė gūžė)
Avokadai: 2.00 vnt. (2 - 3 mažieji avokadai)
Agurkai: 3.00 vnt.
Parmezano sūris: 20.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Medus: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Kaip gaminti

1. Rankomis suplėšykite icebergo salotas. Supjaustykite agurkus. Sudėkite į gilų indą.    

2. Pasiruoškite padažą. Aliejų, balzamiką išmaišykite kartu su druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į padažą. Galiausiai dėkite kelis šaukštus medaus (priklauso kokio saldumo norisi) ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite padažą ant salotų ir agurkų.    

3. Salotas dėkite į lėkštes. Ant viršaus ar lėkštės kraštuose dėkite avokado gabalėlius.    

4. Ant viršaus užberkite labai plonai pjaustyto permezano.    

5. Tinka valgyti kartu su tamsiu prancūzišku batonu.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Sūrio ir kiaušinių salotos
Receptas: Sūrio ir kiaušinių salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Salotos: 300.00 g (įvairios)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (griežinėlis - užpilui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
  2. Mėlynųjų pelėsių sūrį supjaustykite kubeliais, berkite ant salotų.
  3. Kiekvieną kiaušinį atsargiai, kad baltymas nesusimaišytų su tryniu, išleiskite į puodelius. Po vieną supilkite į verdantį ir šlakeliu acto parūgštintą vandenį ir virkite ne ilgiau nei 4 min., kad sutrauktų baltymą, o trynys liktų poskystis. Išgriebtus kiaušinius atvėsinkite, po vieną sudėkite ant salotų, gausiai užberkite šviežiai maltų pipirų.
  4. Elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite smulkinto česnako skilteles, griežinėlį citrinos su žievele, garstyčias ir aliejų. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų.
Suskleisti
Keptos salotos su kukurūzais ir fetos sūriu
Receptas: Keptos salotos su kukurūzais ir fetos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (mėlynasis)
Kukurūzai: 2.00 vnt. (šviežių burbuolių)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Pomidorai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Dešra: (karštai rūkytos) 50.00 g
Fetos sūris: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja (pjaustytų plokščialapių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Papriką, pomidorus, fetos sūrį, svogūną ir dešrą supjaustykite kubeliais.
  2. Kukurūzų grūdelius nupjaukite nuo burbuolės.
  3. Svogūną sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepkite, kol suminkštės, tuomet sudėkite papriką ir dešrą, kai gražiai apkeps, sudėkite kukurūzus ir pakepkite dar 5 min. Pasūdykite ir įberkite pipirų.
  4. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite su pjaustytais pomidorais ir sūriu. Išdėliokite į indelius ir pabarstykite petražolėmis.

 

Suskleisti
Makaronų salotos su smidrais
Receptas: Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g
Smidrai: 10.00 vnt.
Pomidorai: 300.00 g (vyšninių)
Fetos sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - makaronams ir 1 - padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
  3. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais.
  4. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus makaronus, smidrus ir pomidorus.
  6. Padažui alyvuogių aliejų sumaišykite su išspaustomis šviežiomis citrinų sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.
  7. Supilkite padažą į dubenį su makaronais ir išmaišykite.
  8. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.
  9. Prieš patiekdami, pabarstykite trupučiu trupinto fetos sūrio.

 

Suskleisti
Pavasariškos salotos su karštai rūkyta vištiena, citrusinių vaisių ir grūdėtų garstyčių padažu bei kietojo sūrio ir petražolių dribsniais
Receptas: Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (žali rūgštūs - salotoms)
Avokadai: 2.00 vnt. (salotoms)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt. (salotoms)
Gražgarstės: 1.00 sauja ((rucola) lapeliai, 16 vnt. - salotoms)
Špinatai: 1.00 sauja (16 vnt. lapelių - salotoms)
Vištiena: 400.00 g (karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsa - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (padažui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (laimas - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtos - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml (padažui)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių - pabarstukams)
Sūris: 2.00 valg. š. (kietojo - pabarstukams)
Kaip gaminti

Gaminame salotas: 

  1. Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę.
  2. Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir užpilkite paruoštu padažu.
  3. Salotas pabarstykite gražgarsčių lapeliais, špinatais, smulkintomis petražolėmis bei  sūriu.  

Gaminame padažą:

  1. Išspauskite citrinų ir apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, į jas sudėkite medų ir plakite šluotele, lėtai pildami aliejų, kol sutirštės.
  2. Tuomet įberkite garstyčias ir gražiai jas išmaišykite.

Recepto autorius: virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Suskleisti
Omletas su sūriu ir šiltomis grybų salotomis
Receptas: Omletas su sūriu ir šiltomis grybų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Vanduo: 100.00 ml
Sviestas: 3.00 valg. š. (2 - plakiniui, 1- pievagrybių salotoms)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Pievagrybiai: 350.00 g (pievagrybių salotoms)
Aitrioji paprika: 15.00 g (0,5 paprikos)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (šviežios)
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite salotas: pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais ir pakepinkite su sviestu. Šiaudeliais susmulkinkite papriką ir suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite. Prieš tiekdami ant salotų užberkite smulkintų kalendrų lapelių.

2. Omletui išplakite kiaušinius, įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto ir supilkite pusę kiaušinių mišinio. Medine mentele taip apverskite omletą, kad viršuje esantis skystis nutekėtų į apačią. Užbarstykite pusę tarkuoto sūrio ir dar kartą apverskite.

3. Iškeptą omletą perpjaukite pusiau ir sudėkite į dvi lėkštes. Taip pat paruoškite antrą omleto dalį. Ant kiekvienos omleto porcijos dėkite kelis šaukštus pievagrybių salotų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Trintų bulvių blynai su sūriu
Receptas: Trintų bulvių blynai su sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 143
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 puodelis (virtos, sutrintos)
Mocarelos sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas, fermentinis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 35.00 g
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Grietinė: 200.00 g
Žalumynai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius plokščius blynelius. Kepkite įkaitintame aliejuje apie porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

  3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grietine ir žalumynais. Skanaus!

Suskleisti
Blynai su Feta sūriu
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 60
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
Receptas: Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 22
Receptas
Ingredientai
Mielės: 10.00 g (sausų - tešlai)
Miltai: 2.00 st. (1,5 - tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (šilto - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežiai smulkintų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus. Palikite 20 minučių kilti.  Vieną tešlos lakštą įtieskite į skardą ir šaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 5 minutes.
  3. Ištraukę dėkite ant medinės lentelės, užklokite drėgnu švariu rankšluostėliu ir palikite vėsti. Taip pat iškepkite ir atvėsinkite likusį tešlos lakštą.
  4. Ant vieno kepinio tolygiai paskirstykite su šviežiais žalumynais sumaišytą smulkintą ožkų pieno sūrį, ant viršaus uždėkite likusį kepinį, švelniai prispauskite.
  5. Supjaustykite kvadratėliais, juos paskrudinkite keptuvėje su keliais šlakeliais riebalų (kol išsilydys sūris).   
Suskleisti
Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru
Receptas: Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 120.00 ml (šilto)
Pienas: 10.00 valg. š.
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 3.00 valg. š.
Miltai: 600.00 ml (600 - 700)
Sūris: 1.00 sauja (mėgiamo tarkuoto)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlio - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Mieles sumaišykite su cukrumi ir šiltu vandeniu.
  2. Palaukite, kol suputos ir įmaišykite majonezą, druską bei pieną.
  3. Po truputį berkite miltus ir maišykite.
  4. Kai maišyti taps sunku, suminkykite vientisą tešlos rutulį, dėkite į švarų dubenį, apdenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
  5. Pakilusią tešlą perminkykite. Jei reikia, įminkykite dar truputį miltų ir padalinkite į 16 vienodo dydžio kamuoliukų.
  6. Kočiokite didelio delno dydžio skrituliukus, ant vieno dėkite po šaukštą tarkuoto sūrio ir užklokite kitu tešlos sluoksniu.
  7. Dar kartą perkočiokite, kad abu gabalėliai sukibtų.
  8. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai paruduos.
  9. Jei reikia, patepkite keptuvę sviestu.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Minkšti vištienos kukuliukai su sūrio padažu
Receptas: Minkšti vištienos kukuliukai su sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (vištienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pienas: 200.00 ml
Sūris: 150.00 g (kietasis)
Kaip gaminti
  1. Vištienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, smulkintais svogūnais, kiaušiniu ir šlakeliu pieno. Gerai išmaišykite ir formuokite rutuliukus.
  2. Dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 20–30 minučių.
  3. Per tą laiką paruoškite sūrio padažą – sutarkuokite sūrį, sumaišykite su trintu česnaku ir likusiu pienu. Gautą padažą užpilkite ant vištienos kukuliukų ir palikite kepti dar 15–20 minučių.
Suskleisti
Normandiška tarta
Receptas: Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kamambero sūris: 400.00 g
Kaip gaminti

1. Apvalią tartos formą išklokite sluoksniuota tešla, pabadykite dugną šakute.

2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

3. Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.

5. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir kepkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į paruoštos tartos tešlos dugną. Ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius.

6. Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite ant bulvių.

7. Sūrį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.

8. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti 10 min. ir mėgaukitės su žaliomis salotomis. Ši tarta bus gardi ir visai atvėsusi.

Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų lašinukų, labai tiks parūkyti. Berkite juos ant svogūnų, tada sudėliokite bulvių griežinėlius ant viršaus.

Suskleisti
Makaronai su sūriais
Receptas: Makaronai su sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 30
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spagečių)
Rikotos sūris: 150.00 g
Parmezano sūris: 1.00 sauja (saujelė tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis žaliosios ankšties)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (keletas lapelių)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite.
  2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumaišykite su rikota. Aitriąją papriką ir česnaką nuvalykite, smulkiai sukapokite.
  3. Pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, į keptuvę sukrėskite makaronus, sumeskite sūrius, suberkite bazilikus ir petražoles.
  4. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Makaronus kaitinkite labai trumpai, kol išsilydys sūriai, ir iš karto patiekite.
  6. Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, makaronus galite ruošti ir su grietinėlės padažu – pačioje pabaigoje jos pilkite į keptuvę ir išmaišykite.
Suskleisti
Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
Receptas: Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 28
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (šviežių)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. („Persiladas“)
Grietinėlė: 400.00 ml
Prieskonių mišinys:(Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže - pakuotė) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 5.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlėse padarykite kišenėles.
  2. Paruoštas krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais. 
  3. Šviežius špinatus apvirkite 1–2 min., nuspauskite vandenį ir susmulkinkite.
  4. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su „Persilado“ prieskoniais.
  5. Kai svogūnai ir špinatai atvės, viską sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu. 
  6. Įdaru prikimškite vištienos krūtinėles, jas apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  7. Paruoštus kepsnius apkepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min. iš abiejų pusių, sudėkite į kepimo formą aukštesniais kraštais.
  8. Sumaišykite grietinėlę su „Maggi“ prieskonių mišiniu, užpilkite paruoštus kepsnius, pridenkite folija ir kepkite apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.​
  9. Patiekti su šviežiomis daržovėmis ir apkepta bulvių koše.

Receptą atsiuntė Laima K.

Suskleisti

Grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
Receptas: Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 35 min.
3.6 / 56
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (100 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 0,5 - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 150.00 g (100 - grikių ir 50 kvietinių - tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Špinatai: 200.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių arba 4 maži - įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (kietojo fermentinio - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Kol tešla kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  8. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  9. Sudėkite į keptuvę špinatų lapus ir pakepinkite dar porą minučių, kol šie taps minkšti.
  10. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  11. Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsinkite, o tuomet dugną tolygiai aptepkite rikotos sūriu.
  12. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus ir špinatus.
  13. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliokite pomidorų griežinėlius. 
  14. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio. Užpilkite ant pyrago viršaus.
  15. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuokite ir apibarstykite juo pyrago viršų.
  16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  17. Iškepusį pyragą kelias minutes palikite pastovėti kepimo inde. Tuomet išimkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Suskleisti
Pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
Receptas: Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir ¼ arbat. š. - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 170.00 g (tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kumpis: 150.00 g (mėgstamo - įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 maži - įdarui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - įdarui)
Pienas: 85.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ maltų - įdarui)
Itališkos džiovintos žolelės: (mėgstamų - įdarui) 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (tarkuoto, kietojo - įdarui)
Smidrai: 6.00 vnt. (6 - 8 - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  8. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Taip pat išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  9. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, druską, juoduosius pipirus ir žoleles. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
  10. Kietuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  11. Pyrago pagrindui iškepus, išimkite iš orkaitės. Ant dugno paskleiskite kepintus svogūnus ir kumpį.
  12. Ant viršaus užpilkite kiaušinių ir sūrio plakinį. Išdėliokite smidrus.
  13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol pyrago įdaras sutvirtės ir gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti dar apie 5–10 minučių.
  14. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą.
Suskleisti
Bandelės su sūriu
Receptas: Bandelės su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Miltai: 360.00 g (kvietiniai)
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Pienas: 250.00 ml
Sūris: 120.00 g (tarkuotas)
Sviestas: 25.00 g
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite iki 37 laipsnių.

2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir ištirpinkite nedideliame kiekyje pieno, tuomet supilkite likusį pieną.

3. Suberkite su sūriu sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.

4. Po truputėlį įmaišykite ir kambario temperatūros sviestą, tuomet išminkykite vientisą tešlą.

5. Padėkite ją šiltai ir palikite pakilti (maždaug pusvalandžiui, kol tūris padidės dvigubai).

6. Pakilusią tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo ir perminkykite.

7. Suformuokite iš tešlos ilgoką ritinį ir padalykite į 30 lygių dalių.

8. Padarykite rutuliukus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15 minučių palikite, kad pakiltų.

9. 8–10 minučių kepkite 225 laipsnių orkaitėje ant žemutinių grotelių.

10. Išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl kiškite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys (tam prireiks tik 10–15 sekundžių).

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kepsninėje kepta duona su mocarelos sūriu
Receptas: Kepsninėje kepta duona su mocarelos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (2,5)
Grietinėlė: 100.00 ml
Vanduo: 100.00 ml
Mielės: 4.00 g (sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mocarelos sūris: 250.00 g (du gabalėliai po 125g. - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę sumaišykite su vandeniu ir truputį pašildykite.
  2. Sumaišykite su trečdaliu miltų, cukrumi, druska ir aliejumi, mielėmis.
  3. Gautą mišinį sumaišykite su likusiais miltais ir užminkykite tešlą.
  4. Uždenkite tešlą, pastatykite šiltai ir apie pusę valandos kildinkite.
  5. Iš pakilusios tešlos suformuokite keturis pailgus liežuvėlius.
  6. Paimkite keturias kuo lygesnes lazdyno šakas (apie 30 cm ilgio, 1,5–2 cm skersmens), gerai nuplaukite.
  7. Ant dviejų užverkite po gabalėlį mocarelos ir apvyniokite paruošta tešla taip, kad sūris visiškai pasislėptų.
  8. Ant kitų dviejų tiesiog gražiai apvyniokite paruoštą tešlą. Kepkite apie 10–15 min. nedidelėje kaitroje ant kepsninės. Nepamirškite vartyti.
  9. Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.

Recepto autorius: VMG – A. Ivanauskas

Suskleisti
Bananinis maskarponės sūrio desertas
Receptas: Bananinis maskarponės sūrio desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai saldinto pieno)
Kokosų pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Bananai: 1.00 puodelis (malti)
Sausainiai: 230.00 g
Sviestas: 100.00 g (ištirpintas)
Kaip gaminti
  1. Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kondensuotu ir kokosų pienu.
  2. Įmaišykite puodelį sumaltų bananų.
  3. Sumalkite sausainius ir išmaišykite juos su ištirpintu sviestu.
  4. Į švarius stiklainiukus berkite sausainių masę, uždėkite kelias bananų riekeles ir užpilkite maskarponės masę.
  5. Stiklainiukus užsukite ir padėkite į šaldytuvą arba valgykite iškart! Tokį desertą taip pat galėsite be vargo nusinešti paskanauti į darbą.
Suskleisti
Sūrio pyragas su citrinomis
Receptas: Sūrio pyragas su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių - pagrindui)
Riešutai: 5.00 valg. š. (maltų (recepto autorė naudojo lazdynų) - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (M dydžio - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (236ml - sūrio masei)
Citrinos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio - sulčių - sūrio masei)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (sūrio masei)
Sūris: 250.00 g („Philadelphia“ - sūrio masei)
Maskarponės sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
  2. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
  4. Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
  6. Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs