Sušildys ir palepins: paprasta kreminė pievagrybių sriuba

Pievagrybiai yra puikus pasirinkimas ruošiant skanią kreminę sriubą. Žiemą pietums ar vakarienei dažnai norisi ko nors šilto, lengvai paruošiamo ir gardaus. Tokį pievagrybių sriubos receptą siūlo tvnet.lv.
Trinta pievagrybių sriuba
Trinta pievagrybių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g pievagrybių;
  • 4 vidutinės bulvės;
  • 2 morkos;
  • 1 mažas svogūnas;
  • 200 ml saldžios grietinėlės;
  • Prieskoniai;
  • Papildomai – skrebučiai, sėklos, žalumynai ar kiti priedai.

Gaminimas:

Į puodą įpilkite vandens (~1-1,2l), suberkite nuluptą svogūną ir virkite ant vidutinės silpnos ugnies.

Morkas nulupkite, pievagrybius supjaustykite griežinėliais, taip pat nulupkite bulves ir supjaustykite gabalėliais. Ant įkaitintos keptuvės pakepinkite morkas (apie 3-4 min.), tada suberkite pievagrybius, viską išmaišykite ir kepkite (kartais pamaišydami) apie 15 min., gausiai įberkite prieskonių (druskos, pipirų ar kitų jūsų pasirinktų).

Kai apkeps morkos ir pievagrybiai, suberkite į puodą, taip pat sudėkite bulves, virkite, kol daržovės suminkštės.

Kai viskas išvirs, išimkite svogūną ir nupilkite šiek tiek skysčio perteklių, kad sriuba netaptų per skysta. Tada blenderiu viską sutrinkite iki vienalytės masės, supilkite saldžią grietinėlę, išmaišykite ir vėl uždėkite ant nedidelės ugnies, virkite iki pirmo burbuliuko. Prieskoniai dedami pagal skonį.

Kreminę sriubą išpilstykite į lėkštes, suberkite pasirinktus ingredientus ir patiekite. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų