Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sušilkime: lietuviška vengriško guliašo versija

Kai lauke spaudžia šaltukas, natūraliai norisi valgyti sočiau, daugiau ir aštriau. Idealus patiekalas tokiu atveju yra vengriškas guliašas, kuris įprastai gaminamas iš jautienos. Tačiau tikrai ne prastesnį galima pasigaminti ir naudojant kiaulieną. Pateikiame originalų patiekalo receptą, o mėsą pasirinkite patys.
Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 700 g jautienos be kaulo,
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 didelio svogūno,
  • 30 g miltų,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 žaliosios saldžiosios paprikos,
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos,
  • 2 valg. š. pomidorų pastos,
  • 1 valg. š. saldžios paprikos miltelių,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos,
  • 2 didelių pomidorų,
  • 400 ml jautienos sultinio,
  • saujos petražolių lapelių,
  • 150 ml grietinės,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio gabaliukais ir apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir pakepinkite mėsą, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės į dubenį.

Į keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, abiejų rūšių paprikas ir česnaką.

Kai daržovės suminkštės, į keptuvę sudėkite apkepintą mėsą, pomidorų padažą ir paprikos miltelius. Išmaišykite ir pakepinkite pora minučių.

Supilkite sultinį, sudėkite susmulkintus pomidorus ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės ugnies maždaug valandą. Jeigu truks skysčio, įpilkite truputį verdančio vandens ir nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.

Pabaigoje suberkite susmulkintus petražolių lapelius ir sudėkite grietinę. Išmaišykite ir ragaukite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?