Susitikime prie grilio: lašišos „saldainiukai“, kepti ant kedro lentelės

Kai norisi kepsinėje maistą iškepti greitai, geriausias pasirinkimas yra žuvis! Žuvį be odos esame pamėgę kepti ant kedrų lentelių, ant kurių žuvis ne tik iškepa, bet ir persismelkia kedro aromatais bei lengvai išsirūko. Šiuo receptu tęsiame naują vasaros lauko virtuvės rubriką „Susitikime prie grilio“, kurią ruošia tinklaraščiai „Sezoninė virtuvė“ ir „Vyras prie grilio“.
Renata Ničajienė kepa lašišos „saldainiukus“
Renata Ničajienė kepa lašišos „saldainiukus“ / Tinklaraštininkės nuotr.

Labai patogu prieš kepimą lašišą supjaustyti vienodais kubeliais, tada ji iškepa vos per 8-10 minučių, o patiekti bei valgyti galima tiesiai ant tos pačios lentelės, ant kurios ir kepė.

Prieš kepimą lašišą marinavome sojų ir vasabių marinate, o skaninome šviežiais kalendrų lapeliais ir svogūnų laiškais iš savo daržo. Kad lašišos gabalėliai būtų labiau panašūs į saldainiukus, juos puošėme spalvotais aitriųjų paprikų ir rausvais marinuotų imbierų griežinėliais. Karališkai skanaus ir gražaus patiekalo receptas!

VIDEO: Sustikime prie grilio: lašišos „saldainiukai“

Ingredientai:

  • 500 g lašišos filė be odos;
  • 100 ml sojų padažo;
  • 1 šaukštelio vasabi pastos;
  • pusės žaliosios citrinos (laimo);
  • puokštės šviežių kalendrų lapelių;
  • 1-2 skirtingų spalvų aitriųjų paprikų;
  • kelių šviežių svogūnų laiškų;
  • marinuotų imbiero griežinėlių;
  • sezamų sėklų (apibarstyti).
Tinklaraštininkės nuotr. /Kepame lašišos „saldainiukus“
Tinklaraštininkės nuotr. /Kepame lašišos „saldainiukus“

Gaminimas:

1. Lašišos filė supjaustykite vienodo dydžio kubeliais.

2. Paruoškite žuvies marinatą. Sojų padažą sumaišykite su pusės žaliosios citrinos sultimis ir vasabių pasta, berkite dalį pjaustytų aitriųjų paprikų, kalendrų, svogūnų laiškų (likusius žalumynus) pasilikite iškeptos žuvies papuošimui.

3. Supjaustytą žuvį užpilkite marinatu ir palikite šaldytuve marinuotis 2 valandoms. Užmarinavę žuvį iš karto užmerkite vandenyje ir kedrų lenteles, kad jos pamirktų dvi valandas iki kepimo.

Tinklaraštininkės nuotr. /Marinuojami lašišos „saldainiukai“
Tinklaraštininkės nuotr. /Marinuojami lašišos „saldainiukai“

4. Kepsninę įkaitinkite iki 170 laipsnių temepratūros kepimui tiesioginėje kaitroje ant grotelių. Išmirkusias kedrų lenteles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir gražiai, dviem eilėmis, ant jų sudėliokite marinuotus žuvies kubelius.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kepami lašišos „saldainiukai“
Tinklaraštininkės nuotr. /Kepami lašišos „saldainiukai“

5. Kedrų lenteles su žuvimi dėkite į kepsninę ant grotelių, uždenkite dangtį ir kepkite 8-10 minučių, kol vidinė žuvies temperatūra pasieks 55 laipsnius (ją matuokite momentiniu termometru).

6. Iškepusią ir kartu kedrų aromatais persismelkusią lašišą patiekite ant tos pačios kedro lentelės, ant kurios ji kepė, tik prieš tai lašišos gabalėlius puoškite marinuotomis imbierų riekelėmis, šviežiais kalendrų lapeliais, spalvotais aitriųjų paprikų griežinėliais, pjaustytais svogūnų laiškais ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Lašišos „saldainiukai“, kepti ant kedro lentelės
Tinklaraštininkės nuotr. /Lašišos „saldainiukai“, kepti ant kedro lentelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis