Suskubkite, kol dar sezonas: kvapnus figų džemas su riešutais

Šviežios figos – tikras skanėstas, o nebrangių ir gražiau prinokusių jų galima įsigyti būtent antroje rugsėjo pusėje. Figas gardu valgyti vienas, papuošti jomis salotas, šios gėrybės itin dera su minkštais sūriais, tad dažnai būna juo įdaromas ir taip paruošiamas rafinuotas užkandis. Tačiau šįsyk siūlome išsivirti figų džemo, kuris taip pat nepaprastas – pakvėpintas prieskoniais ir paskanintas riešutais.
Figų džemas
Figų džemas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g figų;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 0,5 citrinos sultys;
  • 150 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų;
  • žiupsnelis maltų anyžių arba gvazdikėlių.

Gaminimas:

1. Nuplaukite figas, nupjaustykite kietus galiukus ir supjaustykite ketvirčiais.

2. Suberkite figas, cukrų ir prieskonius į nedidelį prikaistuvį ir įspauskite citrinos sulčių. Užkaiskite, užvirkite, o tada sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite apie 30 min., kol figos suvirs, sukris.

3. Į išvirusį džemą suberkite riešutus, išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų. Dar karštą arba jau atvėsusį džemą sukrėskite į nedidukus, švarius stiklainėlius, užsukite ir dėkite šaltai.

Vida Press nuotr./Figų džemas
Vida Press nuotr./Figų džemas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis