Ingredientai:
- 500 g figų;
- 1 stiklinė cukraus;
- 0,5 citrinos sultys;
- 150 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų;
- žiupsnelis maltų anyžių arba gvazdikėlių.
Gaminimas:
1. Nuplaukite figas, nupjaustykite kietus galiukus ir supjaustykite ketvirčiais.
2. Suberkite figas, cukrų ir prieskonius į nedidelį prikaistuvį ir įspauskite citrinos sulčių. Užkaiskite, užvirkite, o tada sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite apie 30 min., kol figos suvirs, sukris.
3. Į išvirusį džemą suberkite riešutus, išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų. Dar karštą arba jau atvėsusį džemą sukrėskite į nedidukus, švarius stiklainėlius, užsukite ir dėkite šaltai.