Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sutaupykite su „Lidl“ ir išbandykite rudeniškus patiekalus už itin mažą kainą

Nusistovėjus vėsesniems orams, dažnai norisi šildančių patiekalų. Šį savaitgalį„Lidl“ ištraukia dar vieną pluoštą puikių ir kokybiškų „Superšeštadienio“ pasiūlymų. „Lidl“ ekspertai ateina į pagalbą bei siūlo pasigaminti gardžią vakarienę ir desertą iš įprastų, tačiau šaltajam metų laikui itin tinkamų ingredientų, kuriuos rasite už mažas kainas.
Vištiena su sūriu ir kumpiu
Vištiena su sūriu ir kumpiu / „Lidl“ nuotr.

Tik šį šeštadienį kilogramas viščiukų broilerių ketvirčių mėsos su „Lidl Plus“ mobiliąja programėle kainuos vos 3,99 Eur. Ši vištiena ne tik pigi, bet ir pažymėta „Eurofins“ logotipu, kuris parodo atitikimą aukštos kokybės reikalavimams. Sūrio mėgėjai 800 g pakuotę riekelėmis pjaustyto sūrio „Pilos Salami“, panaudoję „Lidl Plus“, galės įsigyti tik už 4,65 Eur.

Gerų pasiūlymų bus ir užkandžių skyriuje – pasimėgauti riešutų rinkiniu „Alesto Selection“ (200 g) bus galima vos už 1,99 Eur. Šie riešutai pasižymi itin dideliu vitaminų kiekiu. Pavyzdžiui, migdoluose ir lazdyno riešutuose gausu vitamino E, magnio, anakardžiuose – vitamino K.

Jau artimiausiu metu planuojantiems aplankyti savo giminių ir artimųjų kapus, „Lidl“ siūlo įsigyti chrizantemų vazonėlį vos už 0,99 Eur.

Vištienos kepsneliai su sūriu ir šonine

Geriausias sprendimas savaitgalį – pasigaminti itin greitai paruošiamą vakarienę, kurie bus skanūs ir sotūs, o ir jiems reikalingi ingredientai tikrai neištuštins piniginės ir pasižymės puikia kokybe. Šįkart „Lidl“ ekspertai kviečia išmėginti sūriu ir šonine pagardintus vištienos kepsnelius, kurie puikiai tinka rudeniškiems pietums ar vakarienei su artimaisiais.

Patiekalui prireiks:

  • 400 g viščiukų broilerių ketvirčių mėsos;
  • 80 g „Pilos Salami“ sūrio;
  • 1 pomidoro;
  • 5 riekelių šaltai rūkytos šoninės;
  • 3 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 0.5 v. š. druskos;
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 2 v. š. aliejaus kepimui.

Kiekvieną mėsos gabalėlį iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir paprikos milteliais. Atidėkite į šalį, kad pasimarinuotų.

Įkaitinkite keptuvę, įdėkite šoninės riekeles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Tuomet išimkite šoninę ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio. Atvėsusią šoninę sutrupinkite mažais gabalėliais.

Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorą ir sūrį. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė šoninė, įkaitinkite aliejų ir sudėkite marinuotus vištienos kepsnelių gabalėlius. Kepkite 3–5 minutes iš abiejų pusių, kol vištiena bus gražiai apskrudusi ir beveik iškepusi.

Ant kiekvieno vištienos gabalėlio užberkite truputį raudonėlio, uždėkite pomidorų gabalėlius ir pomidorų padažo bei pabarstykite smulkinta šonine ir sūriu. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir pakaitinkite dar 3–4 minutes, kol sūris išsilydys. Skanaus!

„Lidl“ nuotr./Obuolių pyragas su riešutais
„Lidl“ nuotr./Obuolių pyragas su riešutais

Rudeninis sviestinis obuolių pyragas

Joks ruduo neįsivaizduojamas be obuolių pyrago, tiesa? Galbūt dėl to, kad tai yra vienas greičiausiai ir paprasčiausiai paruošiamų desertų, kuriuo galėsite pradžiuginti namiškius bet kurią dieną.

Rudeniškam pyragui reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 200 g „Pilos“ sviesto;
  • 250 g kvietinių miltų;
  • 180 g cukraus;
  • 50 g „Alesto Selection“ riešutų mišinio;
  • 5 obuolių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, naudokite režimą „viršus–apačia“, be ventiliatoriaus. Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.

Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis – kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2–3 kartus. Tuomet supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį, kaskart išmaišydami, jog neliktų sausų miltų ir jų gumulėlių.

Į tešlą sudėkite obuolius bei riešutus ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite paruoštą tešlą. Pyragą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35–45 minutes, kol viršus bus gražios auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą: jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi, pyragas iškepęs, jei ne – pakepkite dar 5–7 minutes ir vėl patikrinkite.

Pyragui iškepus, ištraukite jį iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau mėgaukitės!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai