Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Suteikite skonio savo piknikui: azerbaidžanietiškas liulia kebabas

„Liulia kebabas“ – skamba saldžiai kaip lopšinė, tiesa? O ar bandėte jį kada išsikepti? Pagaminti šį skanėstą tikrai nėra taip sunku, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Liulia kebabai
Liulia kebabai / 123RF.com nuotr.

Įdomu tai, kad kiekvienas kepėjas turi savų gudrybių, kaip maltos mėsos saujelę paversti gardžiausiu patiekalu. O kiekviena Azijos šalis turi savo mėgstamą liulia kebabo receptą.

Šiandien dalinamės azerbaidžanietišku. Jis gaminamas iš avienos ir gausybės prieskonių, tačiau mėsą galite rinktis savo nuožiūra – tikrai tiks ir jautiena, ir kiauliena.

Maždaug 6 porcijoms reikės:

  • 1,5 kg maltos avienos,
  • 3 svogūnų,
  • 8 česnako skiltelių,
  • 1 pundelio petražolių,
  • 3 arbat. š. džiovintų mėtų,
  • 3 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • 1 arbat. š. kajeno pipirų,
  • 2 arbat. š. malto kumino,
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 arbat. š. druskos.

Gaminimas:

Dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, petražoles, mėtas, paprikos, kajeno pipirų ir kumino miltelius, juoduosius pipirus ir druską.

Visą prieskonių masę sukrėskite į avienos faršą ir gerai išminkykite. Padėkite šaltai kelioms valandoms arba nakčiai, kad pasmarinuotų.

Į saują paimikite faršo, stipriai suspausdami suvoliokite į pailgą „dešrelę“ ir atsargiai užmaukite ant dviejų bambukinių iešmelių. Kepkite kepsninėje ant žarijų maždaug po 10 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos