Ingredientai:
- 7–8 bulvės;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 1–2 valg. šaukšt. bulvių krakmolo;
- 1 kiaušinis;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 pakuotė fetos sūrio (tinka ir fetaki), stambiai sutrupinto;
- 0,5 stiklinė saulėgrąžų, švelniai pakepintų sausoje keptuvėje;
- 50 g sviesto;
- 1 ryšelis petražolių, smulkiai sukapotų.
Gaminimas:
1. Bulves išvirkite, dar karštas sugrūskite arba sumalkite.
2. Sudėkite bulves į dubenį, kai atvės, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite fetos sūrį su petražolėmis.
4. Sudrėkintomis rankomis iš bulvių masės formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite fetos ir smulkintų petražolių įdaro, ir formuokite kukulius.
5. Kukulius dėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu (tačiau ne kunkuliuojančiu, o švelniai virsnojančiu). Virkite apie 8–10 min. Atsargiai, kad nesuirtų, išgriebkite kukulius kiaurasamčiu į dubenį.
6. Prieš tiekiant užpilkite tirpinto sviesto, o tada pabarstykite kepintomis saulėgrąžomis (jei jas naudojate).