Per naktį brinkinta avižinė košė su kokosu ir spanguolėmis
Ingredientai:
-
180 g neskaldytų avižinių dribsnių;
-
sauja kokybiškų džiovintų spanguolių;
-
1 didelis obuolys, supjaustytas kubeliais;
-
1 valg. šaukšt. skysto medaus;
-
2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
-
480 ml kokosų pieno;
-
2 valg. šaukšt. švelniai pakepintų kokoso drožlių.
Gaminimas:
1. Gilesniame dubenyje labai gerai sumaišykite visus ingredientus ir dėkite į šaldytuvą bent 8 valandoms.
2. Ryte įpilkite į „subrendusią“ košę šliūkšnį verdančio vandens, išmaišykite, o tada skaninkite papildomais mėgstamais priedais ir tiekite.
Per naktį brinkinta avižinė košė su apelsinais ir granato sėklomis
Ingredientai:
-
45 g neskaldytų avižinių dribsnių;
-
180 ml kokosų pieno;
-
žiupsnis malto imbiero;
-
žiupsnis kajeno pipirų;
-
1 arbat. šaukšt. skysto medaus;
-
sauja granato sėklų;
-
1 apelsinas, nutarkuota žievelė ir į skilteles padalintas minkštimas;
-
saujelė lengvai pakepintų anakardžių;
-
saujelė pakepintų kokosų drožlių;
-
keli šviežios mėtos lapeliai (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Gilesniame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokoso pieną, prieskonius ir medų. Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.
2. Dėkite po kelis šaukštus „subrendusios“ košės į dubenėlius, ant viršaus berkite granato sėklas, pakapotus anakardžius, kokoso drožles, dėkite apelsino skilteles. Papuoškite šviežios mėsos lapeliais, jei naudojate.
Per naktį brinkinta avižinė košė su riešutais ir bananais
Ingredientai:
-
45 g neskaldytų avižinių dribsnių;
-
4 didelės datulės (labiausiai tinka medjool);
-
2 valg. šaukšt. vandens;
-
120 ml mėgstamo riešutų pieno;
-
1 arbat. šaukšt. cinamono;
-
1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
-
1 arbat. šaukšt. linų sėmenų;
-
1 arbat. šaukšt. chia sėklų;
-
0,5 banano, sutrinto;
-
saujelė mėgstamų uogų;
-
saujelė mėgstamų riešutų.
Gaminimas:
1. Dėkite datules ir 2 šaukštus vandens į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
2. Į gilų dubenį berkite avižinius dribsnius, cinamoną, chia sėklas, linų sėmenis, dėkite trintą bananą, supilkite datulių masę, pieną ir labai gerai išmaišykite.
3. Dėkite į šaldytuvą bent 5 valandoms.
4. Prieš valgydami įpilkite šiek tiek verdančio vandens, išmaišykite, gardinkite mėgstamais priedais ir tiekite.