Ingredientai:
- 1 kg vienodo dydžio vištienos gabaliukų (tinka perpus perpjautos krūtinėlės, šlaunelės, blauzdelės);
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- 400–500 g vyšninių pomidoriukų;
- 1 raudonasis svogūnas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 3–4 valg. šaukšt. bazilikų pesto;
- 100 ml riebios grietinėlės;
- saujelė tarkuoto parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Vištienos gabaliukus apibarstykite druska, pipirais ir saldžiosios paprikos milteliais.
2. Ant viryklės įkaitinkite plačią keptuvę (kurią galima kišti į orkaitę) su šaukštu aliejaus. Kai įkais, suberkite svogūnus, sutrintus česnakus ir maišydami pakepinkite, kol pakvips.
3. Suberkite į keptuvę pomidoriukus, o tada tarp jų įtupdykite vištienos gabaliukus. Kiekvieno mėsos gabaliuko viršų dosniai patepkite pesto padažu. Šiek tiek jo gali tekti ir pomidoriukams. Pašlakstykite visą keptuvę likusiu aliejumi.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiškite į orkaitę keptuvę su mėsa ir pomidoriukais ir kepkite 30 min. Praėjus šiam laikui keptuvę trumpam ištraukite, supilkite grietinėlę, pabarstykite parmezanu ir dėkite kepti dar 10 min.
5. Iškepusiam patiekalui leiskite kiek „pailsėti“, o tada tiekite ir ragaukite!