Ingredientai:
- 100 g greito paruošimo avižinių dribsnių;
- 125 g miltų;
- 100 g sviesto, minkšto;
- 2 kiaušiniai, paplakti;
- 100 g cukraus;
- 2 bananai, gerai prinokę, sutrinti;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Keksiukų kepimo formos duobutes išklokite specialiais „sijonėliais“, kepimo popieriaus kvadratais ar tiesiog patepkite trupučiu sviesto.
2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus, išskyrus cukrų. Kitame dubenyje išsukite iki baltumo sviestą su cukrumi, o tada po vieną muškite kiaušinius ir sukite, kol kiekvienas jų susijungs į vientisą masę su sviestu ir cukrumi.
3. Šlapiąją masę dėkite į sausuosius ingredientus, čia pat supilkite ir sutrintus bananus. Išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų, tačiau stenkitės nepermaišyti. Krėskite paruoštą tešlą į kepimo formos duobutes užpildydami 2/3 kiekvienos jų tūrio.
4. Dėkite kepimo formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 min., kol keksiukai išsipūs ir gražiai parus. Pernelyg nedelsdami išimkite juos iš formos ir leiskite atvėsti.