„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Spragėsiai iš žiedinio kopūsto

Prie kai kurių užkandžių esame emociškai prisirišę ir prie jų tiesiog tiesiasi ranka. Tačiau jei į kukurūzų spragėsių dėžutę sudėtume tokius pat baltus, kvapnius, gardžiai apskrudintus... žiedinius kopūstus! Tokią idėją savo draugams pasiūlė sveika mityba besirūpinanti Miglė – užkandis žaibiškai baigėsi, teko į orkaitę pašauti dar!
„Spragėsiai“ iš žiedinio kopūsto
„Spragėsiai“ iš žiedinio kopūsto

REIKĖS

  • Poros žiedinio kopūsto galvų (arba daugiau jei jūsų kompanija – didesnė)
  • Pusės šaukšto česnakinės druskos
  • Vieno šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Jūsų mėgstamų prieskonių

KAIP GAMINTI

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Smulkiais žiedynais supjaustykite žiedinį kopūstą.

3. Dubenyje išmaišykite alyvuogių aliejų ir česnakinę druską.

4. Išvoliokite žiedinį kopūstą aliejuje su druska.

5. Berkite kopūstą ant kepimo popieriaus ir kepkite 15-20 minučių.

6. Ištraukite „spragėsius“ valgykite dar karštus, apibarstykite savo mėgstamais prieskoniais, kuriais dažniausiai pagardinate spragėsius.

Gardaus vakaro!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs