Reikės:
- ¾ st. miltų,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- ½ arb. š. druskos,
- ½ arb. š. cinamono,
- 2 didelių kiaušinių,
- 1 st. natūralaus riebumo graikiško jogurto,
- 10 g vanilinio cukraus,
- 2 valg. š. rudojo cukraus,
1 valg. š. medaus,
- 1 st. tarkuotos cukinijos,
- lydyto sviesto blynelių kepimui.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, graikišką jogurtą, vanilinį bei rudąjį cukrų ir medų.
Į jogurto masę suberkite sausuosius ingredientus ir atsargiai išmaišykite.
Atskirai iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Galiausiai įmaišykite tarkuotą cukiniją,
Ant vidutinės kaitros keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite nedidelius blynelius maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
Blynelius patiekite su medumi, šviežiomis uogomis, klevų sirupu, uogiene ar grietine – kas jums labiausiai patinka.
Skanaus!