Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveiki ir beprotiškai gardūs: 3 naminių ledų receptai

Ledų, ledų, ledų – viskas, ko norisi tokiomis karštomis dienomis. Dažnai lepinamės pirktiniais skanėstais, tačiau norint sveikiau, o kartais ir smagiau, galime pasigaminti namuose pasigaminti ir patys. Patikėkite, skonis jus nustebins.
Riešutų sviesto ledai
Riešutų sviesto ledai / Shutterstock.com

Bananų ir riešutų sviesto ledai

Ingredientai:

  • 4 prinokę bananai, supjaustyti gabalėliais ir užšaldyti;
  • 2 šaukštai migdolų pieno;
  • 1 valgomasis šaukštas ekologiško žemės riešutų sviesto;
  • 1 šaukštelis malto cinamono;
  • 1 valgomasis šaukštas tarkuoto juodojo šokolado;
  • 1 valgomasis šaukštas migdolų dribsnių.

Gaminimas

Šaldytus bananus ir migdolų pieną suberkite į maišytuvą. Suplakite, kad išeitų vientisa konsistencija. Sudėkite riešutų sviestą, cinamoną ir vėl sumaišykite. Paragaukite ir, jei norite, įberkite daugiau cinamono.

Perkelkite į šaldymui atsparų indą ir užšaldykite 1 val.

Išimkite iš šaldiklio ir patiekite su tarkuotu šokoladu bei pabarstytais migdolų dribsniais.

Shutterstock.com /Uogų ledai
Shutterstock.com /Uogų ledai

Šaldytų uogų ledai

Ingredientai:

  • 250 g šaldytų mišrių uogų;
  • 250 g graikiško jogurto;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus arba agavų sirupą.

Uogas, jogurtą ir medų arba agavų sirupą 20 sekundžių maišykite virtuviniame kombaine, kol gausis vientisa ledų tekstūra. Išpilstykite į dubenėlius, užšaldykite kelioms valandoms ir skanaukite.

Shutterstock nuotr./Avokadų ledai
Shutterstock nuotr./Avokadų ledai

Avokadų ir braškių ledai

Ingredientai

  • 200 g prinokusių braškių, nuluptų ir susmulkintų;
  • 1 avokadas be kauliukų, nuluptas ir stambiai supjaustytas;
  • 2 šaukšteliai balzaminio acto;
  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 1–2 šaukšteliai klevų sirupo (nebūtina)

Gaminimas

Į dubenį sudėkite braškes (keturis gabalėlius palikite viršui), avokadą, actą ir vanilę, sutrinkite rankiniu trintuvu (arba virtuviniu kombainu) iki vientisos masės. Paragaukite ir įpilkite klevų sirupo tik tada, jei braškės nepakankamai saldžios.

Supilkite į indelius, į kiekvieną įdėkite po braškę, sudėkite į indelius ir šaldykite. Prieš valgydami leiskite indams 5–10 min. suminkštėti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais