Bananų ir riešutų sviesto ledai
Ingredientai:
- 4 prinokę bananai, supjaustyti gabalėliais ir užšaldyti;
- 2 šaukštai migdolų pieno;
- 1 valgomasis šaukštas ekologiško žemės riešutų sviesto;
- 1 šaukštelis malto cinamono;
- 1 valgomasis šaukštas tarkuoto juodojo šokolado;
- 1 valgomasis šaukštas migdolų dribsnių.
Gaminimas
Šaldytus bananus ir migdolų pieną suberkite į maišytuvą. Suplakite, kad išeitų vientisa konsistencija. Sudėkite riešutų sviestą, cinamoną ir vėl sumaišykite. Paragaukite ir, jei norite, įberkite daugiau cinamono.
Perkelkite į šaldymui atsparų indą ir užšaldykite 1 val.
Išimkite iš šaldiklio ir patiekite su tarkuotu šokoladu bei pabarstytais migdolų dribsniais.
Šaldytų uogų ledai
Ingredientai:
- 250 g šaldytų mišrių uogų;
- 250 g graikiško jogurto;
- 1 valgomasis šaukštas medaus arba agavų sirupą.
Uogas, jogurtą ir medų arba agavų sirupą 20 sekundžių maišykite virtuviniame kombaine, kol gausis vientisa ledų tekstūra. Išpilstykite į dubenėlius, užšaldykite kelioms valandoms ir skanaukite.
Avokadų ir braškių ledai
Ingredientai
- 200 g prinokusių braškių, nuluptų ir susmulkintų;
- 1 avokadas be kauliukų, nuluptas ir stambiai supjaustytas;
- 2 šaukšteliai balzaminio acto;
- ½ šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 1–2 šaukšteliai klevų sirupo (nebūtina)
Gaminimas
Į dubenį sudėkite braškes (keturis gabalėlius palikite viršui), avokadą, actą ir vanilę, sutrinkite rankiniu trintuvu (arba virtuviniu kombainu) iki vientisos masės. Paragaukite ir įpilkite klevų sirupo tik tada, jei braškės nepakankamai saldžios.
Supilkite į indelius, į kiekvieną įdėkite po braškę, sudėkite į indelius ir šaldykite. Prieš valgydami leiskite indams 5–10 min. suminkštėti