Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sveikiau ir greičiau: vegetariškas „Piemenėlių pyragas“

Ruošiant klasikinį „Piemenėlių pyragą“ naudojamas tirštas, prieskoniais ir daržovėmis pagardintas mėsos troškinys ir bulvių košė. Rodos, ne pats tinkamiausias derinys, jei norisi valgyti lengvą, nekaloringą maistą. Tačiau visada galima rasti alternatyvą, pavyzdžiui, vasarą kepti modifikuotą „Piemenėlių pyrago“ variantą. Išbandykite!
Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“
Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelio kalafioro;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1/2 svogūno;
  • 1 didelės morkos;
  • 1 saliero stiebo;
  • 7 smidrų (kitaip – šparagų);
  • 1 skardinė konservuotų rudųjų lęšių;
  • 1/2 arbat. šaukš. džiovintų čiobrelių;
  • žiupsnis maltos džiovintos raudonosios paprikos.

Gaminimas:

1. Išvirkite visą kalafioro galvą dideliame puode vandens su trupučiu druskos. Kalafioras turi būti minkštas, tačiau nepradėjęs byrėti. Kai išvirs, išimkite ir dėkite į lėkštę, kad atvėstų ir apdžiūtų.

2. Kai kalafioras atvės, suskaidykite jį žiedynais, dėkite juos į dubenį, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, kad masė nebūtų prėska.

3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, morką taip pat nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuplaukite saliero stiebą, smidrus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir supilkite susmulkintas daržoves, maišydami pakepinkite, kol daržovės kiek suminkštės – apie 10–12 min. Supilkite nusunktus lęšius, čiobrelius, paprikos miltelius, didelį žiupsnį druskos. Išmaišykite.

5. Į didelį keraminį ar stiklinį kepimo indą (arba mažus indelius) dėkite pakepintas daržoves ir tolygiai paskleiskite ant dugno. Ant daržovių paskleiskite kalafiorų masę, kiek palyginkite paviršių. Jei norite, paviršių galite pabarstyti trupučiu tarkuoto mėgstamo sūrio.

Vida Press nuotr./Apkepas su kalafiorais
Vida Press nuotr./Apkepas su kalafiorais

6. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min, paskutines kelias minutes galite įjungti grilio kepimo režimą, kad paviršius kiek paskrustų. Valgykite dar šiltą.

Pastaba: jei „Piemenėlių pyragas“ su kalafiorų mase jums neatrodo itin patraukli idėja, galite kepti ir su bulvių koše. Jei ją ruošdami nenaudosite nei pieno, nei sviesto, vis tiek galėsite didžiuotis veganiška šio patiekalo versija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas