„Stiklainiukas uogienės, pastebėtas šaldytuve, įkvėpė iškepti avižinį varškės ir serbentų pyragą. Jam daug produktų nereikia – tik serbentų uogienės, na, arba kokios kitos mėgstamos, avižų, kiaušinių, banano, šiek tiek cukraus, varškės bei sviesto“, – pasakoja tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė.
Užsiminusi apie pieno produktus, I.Greičiūnaitė pastebi, kad jos šaldytuve yra vien tik „DVARO“ produkcija: „Ją vertinu kaip pačią skaniausią ir kokybiškiausią.“
Varškė, beje, ypač mėgstama tinklaraštininkės gaminių sudedamoji dalis, ir ne vien konditerinių. Visai neseniai I.Greičiūnaitė pasidalijo sveikiems maistingiems pusryčiams puikiai tinkančios varškės ir keptų česnakų užtepėlės receptu, kurį rasti galite čia.
Avižinis varškės ir serbentų pyragas
Ingredientai pagrindui:
- 200 g avižinių miltų
- 60 g „DVARO“ sviesto (ištirpinto)
- 1 valg. š. nerafinuoto rudojo cukraus
- 75 ml vandens
Ingredientai įdarui:
- 400 g „DVARO“ varškės (9 proc. riebumo)
- ~10 valg. š. arba 1 nedidelis stiklainiukas uogienės (Ieva naudojo juodųjų serbentų)
- 2 kiaušiniai
- 1 bananas
- 3 valg. š. nerafinuoto rudojo cukraus
Ingredientai viršutiniam sluoksniui:
- 6 valg. š. avižinių dribsnių
- 3 valg. š. avižinių miltų
- 2 valg. š. nerafinuoto rudojo cukraus
- 30 g „DVARO“ sviesto (ištirpinto)
Gaminimas:
- Dubenyje sumaišome visus pagrindui skirtus ingredientus. Tešla turi gautis minkšta, šlapiomis rankomis formuojama.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tešlą plonu tolygiu sluoksniu paskirstome ant dugno. Laikinai padedame į šoną.
- Ruošiame įdarą – sumaišome varškę, kiaušinius, sutriname bananą ir cukrų. Masę papildomai galima – bet nebūtina – sutrinti maisto smulkintuvu, tuomet ji būtų kremiškesnė. Varškės sluoksnį tolygiai paskirstome ant skardoje „laukiančio“ pyrago pagrindo.
- Ant varškės sluoksnio tolygiai paskirstome uogienę.
- Pasiruošiame viršutinį trupinių sluoksnį, sumaišydami visus ingredientus, trupinius tolygiai paskirstome ant uogienės sluoksnio.
- Pyragą dedame kepti į orkaitę, įkaitintą iki 190°C temperatūros. Kepame 45–50min., per tą laiką viršutinis pyrago sluoksnis turėtų gražiai paruduoti.
- Iškepusiam pyragui leidžiame pilnai atvėsti.
Skanaus!