Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikos mitybos specialistė: nėra ko džiaugtis radus didelį grybą

Besibaigiant pirmajam rudens mėnesiui dažnos šeimininkės virtuvėje – „apverstų stiklainių”, arba marinavimo bei konservavimo, metas. Praktiškais patarimais apie grybų maistinę vertę ir ruošimą dalijasi sveikos mitybos specialistė Vaida Kuprienė.
Pagramančio miškuose rastas baravykas milžinas
Pagramančio miškuose rastas baravykas milžinas / Raimondos Alysienės nuotr.
Temos: 1 Grybai

„Rinkti grybus reikėtų ten, kur yra kuo mažiau teršalų, t. y. ne prie gatvės ar pramoninio rajono, nes grybai kaip kempinės sutraukia ir daug gerų dalykų, ir blogų“, – pataria V.Kuprienė.

Pasak sveikos mitybos specialistės, jaunesni grybai yra vertingesni.

„Žmonės socialiniuose tinkluose džiaugiasi suradę labai didelius grybus, tačiau jaunesni grybai turi didesnę maistinę vertę. Kepurėlėse vertės yra daugiau negu koteliuose“, – naudinga informacija dalijasi V.Kuprienė.

Pašnekovės teigimu, miške surinktus grybus reikėtų paruošti kaip įmanoma greičiau.

„Grybai greitai prisigaudo įvairių negerų dalykų, rekomenduojama jau tą pačią dieną juos sutvarkyti. Jeigu nėra galimybės, tai juos reikėtų paskleisti vėsioje, tamsioje ir sausoje patalpoje“, – sako V.Kuprienė.

Kalbėdama apie grybų maistingumą, sveikos mitybos specialistė tikina, kad grybai turi labai mažai kilokalorijų, panašiai kaip agurkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai