Sveikuoliškas greitukas per 20 minučių: kepti kopūstai su morkom ir imbierais

Kad daržovės būtų gražios ir skanios, svarbu jų nepervirti ar neperkepti – tegul išlaiko skonį ir malonų traškumą. Tokiomis jų savybėmis džiaugsitės pasigaminę patiekalą, kurio receptu dalijamės.
Keptos morkos ir kopūstai
Keptos morkos ir kopūstai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • mažas gabaliukas šviežio imbiero, sutarkuotas;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 0,5 nedidelio kopūsto, supjaustyto ne itin mažais kvadratėliais;
  • 2 morkos, stambiai sutarkuotos ar supjaustytos plonais šiaudeliais;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. acto (idealu – ryžių);
  • 2 valg. šaukšt. sodos padažo;
  • keli svogūnų laiškai, supjaustyti;
  • 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus;
  • šlakelis neutralaus skonio aliejaus (kepimui);
  • kepintų sezamų sėklų (patiekimui).

Gaminimas:

1. Plačioje keptuvėje ant vidutins kaitros įkaitinkite mažą šlakelį kepimui skirto aliejaus. Suberkite imbierą ir česnakus bei maišydami pakepinkite keliolika sekundžių, tik kol pasklis aromatas.

2. Į keptuvę berkite kopūstus, morkas, druską ir kepinkite maišydami 6-7 min., kol kiek suglebs. Supilkite visus likusius ingredientus, išskyrus sezamų sėklas, pakepinkite dar minutę.

3. Tiekite iškart, pabarstę sezamų sėklomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis