Ingredientai:
- mažas gabaliukas šviežio imbiero, sutarkuotas;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 0,5 nedidelio kopūsto, supjaustyto ne itin mažais kvadratėliais;
- 2 morkos, stambiai sutarkuotos ar supjaustytos plonais šiaudeliais;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. acto (idealu – ryžių);
- 2 valg. šaukšt. sodos padažo;
- keli svogūnų laiškai, supjaustyti;
- 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus;
- šlakelis neutralaus skonio aliejaus (kepimui);
- kepintų sezamų sėklų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Plačioje keptuvėje ant vidutins kaitros įkaitinkite mažą šlakelį kepimui skirto aliejaus. Suberkite imbierą ir česnakus bei maišydami pakepinkite keliolika sekundžių, tik kol pasklis aromatas.
2. Į keptuvę berkite kopūstus, morkas, druską ir kepinkite maišydami 6-7 min., kol kiek suglebs. Supilkite visus likusius ingredientus, išskyrus sezamų sėklas, pakepinkite dar minutę.
3. Tiekite iškart, pabarstę sezamų sėklomis.