Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikuoliški naminiai suvožtiniai su tunu

Suvožtiniai gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais, ne tik su mėsa, egzistuoja net daugybė jų vegetariškų, veganiškų versijų. Šįkart jums siūlome išbandyti suvožtinius su tuno kepsneliais. Tokiu išradingu receptu pasidalijo Vilniuje vykusioje tuno fiestoje, kurioje gaminta iš prekės ženklo „Calvo“ produktų, dalyvavusi tinklaraštininkė Ramunė Tamušonytė.
Burgeriukai su tunu
Suvožtiniai su tunu / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Žuvis Tunas Maistas

Ingredientai:

Padažui:

  • 150 g graikiško jogurto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 arbat. šaukšt. pomidorų padažo (arba kečupo);
  • 2 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,5 arbat šaukšt. smulkintų Chalapos paprikų (jalapeno);
  • 3 mažyčių marinuotų agurkėlių;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • šakelės šviežio peletrūno arba kalendros.

Suvožtiniams:

  • 2 skardinių smulkinto tuno savo sultyse, gardinto Chalapos paprikomis;
  • 1 arbat. šaukšt. ryžių acto arba ryžių vyno „Mirin“;
  • 1 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1 valgomojo šaukšto sezamo sėklų;
  • 100 g japoniškų Panko džiūvėsėlių (arba įprastų);
  • 1 svogūnų laiškų ūglio (3–4 svogūnų laiškai);
  • druskos;
  • smulkintų juodųjų pipirų;
  • 3 valgomųjų šaukštų rapsų aliejaus;
  • 4 pilno grūdo suvožtinių bandelės.

Pagardinimui:

  • Salotų lapai (geriau salotų vazonėlyje – ploni ir minkšti, sultingi lapai);
  • 1 avokadas.

Gaminimas:

1. Pirmiausia gaminame padažą, kad kol ruošime suvožtinius, jis šaldytuve spėtų įsigerti prieskoniais ir kiek sustingtų. Sudedame visus smulkintus padažui skirtus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišome, dedame į šaldytuvą.

2. Suvožtinių pagrindui naudojame smulkintą tuną savo sultyse, gardintą Chalapos paprikomis (jalapenu) – atidarę skardinę nupilame skysčio perteklių. Įmaišome ryžių acto ir sezamo aliejaus. Įmaišome ir lengvai suplaktą (ne iki putų) kiaušinį. Įmaišome kapotų prieskoninių žolelių, druskos ir pipirų.

3. Į nedidelį dubenėlį beriame Panko džiūvėsėlius.

4. Įkaitiname aliejų keptuvėje ir iš viso pasiruošto tuno rankomis formuojame keturis tuno kepsniukus, apvoliojame juos paruoštuose džiūvėsėliuose ir kepame iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos – kepti reikia tik tiek, kol viduje įmaišytas kiaušinis sutvirtins kepsnelį, pats koncervuotas tunas jau yra tinkamai apdorotas valgyti. Neperkaitinkite, nes kepsneliai išdžius.

5. Paskrudiname bandeles ir jas paruošus apatinį bandelių sluoksnį puošiame minkštais salotų lapais, ant jų gausiai patiekiame atvėsusio padažo, dedame tuno kepsnelį ir pjaustytą avokadą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai