Švelni ir sveika kaip tik šiokiadienio planams: kreminė avinžirnių sriuba

Ji labai pritiks siekiantiems gyventi sveikai ir norintiems atrodyti gražiai. Tai viena populiariausių ir vertingiausių ankštinių pasaulio kultūrų, tiesiog privalanti atsidurti jūsų lėkštėje. Soti, maistinga ir žmogui itin naudinga avinžirnių sriuba ne tik malšina alkį, bet ir mažina cholesterolį.
Trinta sriuba
Trinta sriuba / 123RF.com nuotr.

Sriubai reikės:

  • 450 g konservuotų avinžirnių;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • 2 bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • kario (pagal skonį);
  • saldžiosios paprikos (pagal skonį);
  • žalumynų;
  • druskos.

Gaminame:

Kubeliais supjaustytas bulves užpilkite 2 l vandens ir išvirkite. Likus 5–7 min. iki virimo pabaigos, sudėkite keptuvėje įkaitintame svieste pakepintus susmulkintus svogūnus ir stambiai sutarkuotas morkas.

Nepagailėkite kario ir saldžiosios paprikos. Prieskoniai suteiks grožio ir skonio.

Sriubą šiek tiek atvėsinkite, suberkite didesnę dalį avinžirnių, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos.

Pabaigoje pagardinkite grietinėle. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įberkite virtų avinžirnių, pabarstykite žalumynais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų